SBS Volum 91

En aquesta entrada us parlarem dels SBS volum 91. En algunes edicions dels volums de One Piece, com la japonesa o la francesa, hi ha una secció de preguntes i respostes amb l’autor anomenada SBS, amb la qual Eiichiro Oda respon preguntes dels fans personalment. Quan el volum 91 va sortir al Japó, es van filtrar els SBS a Internet, i la nostra col·laboradora Care124 els ha traduït en col·laboració especial amb el web des de la font The Library of Ohara.

 • El curs d’aquest SBS:

  1. L’Oda comença amb l’SBS.
  2. Es fan preguntes → L’Oda s’enfada.
  3. Es fan preguntes → L’Oda es porta com un ruc.
  4. L’SBS acaba.
 • Firmat, “L’SBS ha començat”.
  Ei, eeei!! L’SBS no és el lloc per actuar d’aquesta manera! A més, aquesta vegada et demostraré que t’equivoques pel que fa el principi, començaré de manera correcta i ordenada aquest SB….JA HA COMENÇAT?!! HAS FET SERVIR EL TEU SOBRENOM PER COMENÇAR-LO?!!

[Nota: la persona que fa la pregunta firma amb el nom «L’SBS ha començat»].

 • Et donaré una boleta de kibi dango que m’he tret dels ous, així que deixa’m començar l’SBS.
  CALLA IMBÈCIL!!!
 • Al capítol 825 neva cotó de sucre a la coberta del vaixell i en Chopper se’l menja tot. Si caiguessin del cel revistes porno, què faria vostè, Oda-sensei?
  Síiiii!!! Nyam, nyam, nyam…Aaah!! L’he cagada!! Si les menjo, no les puc llegir!! Vaja…
 • A en Ruffy i l’Usopp els brillen els ulls quan veuen un robot. Com reaccionaria en Law, que està sempre tan seriós?
  Aquí el tens. Vull dir, pensa-ho. Si veiés un robot, els seus ulls evidentment es posarien així.
 • Per què en Karoo mira en Leo amb tant fervor? És perquè és un pirata?
  Al principi del Consell de Reis, oi? Només és gelosia perquè la Vivi va dir que el Leo era «adorable».
 • Senyor Oda, gràcies per treballar de valent! Al capítol 907 la dona de l’Armada que parla amb en Garp no és el personatge que s’introdueix als SBS del volum 74, la Momosagi? I el senyor que es refereix a ella com a «germana», no és el de l’SBS del volum 75, en Chaton?
  Sí, correcte! Els dos apareixen a Film Gold, de manera que vaig haver d’acabar els dissenys dels personatges ràpidament.
 • Odaaa!! Al capítol 907 la Hina tracta amb molta familiaritat a en Garp, però ella és només una Contraalmirall, no? Com pot tractar així algú que és més gran i té un rang superior?
  El va tractar amb massa familiaritat, no? Bé, no és que la Hina tracti així els seus superiors. En Garp sempre ha de tractar amb gent obsessionada amb els rangs, de manera que quan veu algú que, com la Hina, no en fan massa cas, considera que són molt semblants en aquest aspecte.
 • En Daifuku pot invocar un geni fregant-se la panxa, però si frega amb molta força, se li pot escapar un pet colossal?
  Sí.
 • Tinc curiositat per saber quina habilitat fa servir la Galette per parar la Nami. La família Charlotte té molts usuaris de Fruites del Diable, no?
  La Galette té la Fruita de la Mantega (Bata Bata no Mi), cosa que la converteix en una humana de mantega. Pot manipular la mantega. La resposta a la teva pregunta és mantega. És veritat que hi ha un munt d’usuaris, però si els presentés un per un la història no podria avançar, així que per aquells que no he tingut prou temps per desenvolupar, si us plau, no en feu cas i seguiu endavant! Però si tot i així tens curiositat, per això estan els SBS i les Vivre Cards!
 • Tots els personatges que són comandants d’un dels Quatre Emperadors tenen unes recompenses molt altes, però això es deu només al fet que són els comandants d’X Emperador?
  Sí, sí. És això. Per exemple, després de Dressrosa totes les persones involucrades amb els Pirates del Barret de Palla van veure incrementades les seves recompenses en 50 milions de Bellies, és normal que les recompenses dels membres de les tripulacions augmentin amb les dels seus capitans. La raó és que normalment és complicat mesurar la força d’un individu i assignar-li una quantitat de diners perfectament proporcional.
 • Hola, senyor Oda! Sobre els Quatre Comandants de l’Exèrcit Revolucionari, si us plau, ens podria dir les seves aficions, menjars preferits i menjars que més odien cadascú?
  Ara mateix.Morley:
  • Afició: Cantar al karaoke, passejar sota terra.
  • Menjar preferit: Bagna Càuda [Nota: és un menjar típic italià].
  • Menjar que menys li agrada: Peix.

  Betty:
  • Afició: Conrear verdures.
  • Menjar preferit: Ametlles.
  • Menjar que menys li agrada: Maionesa.

  Lindberg:
  • Afició: Jocs de taula.
  • Menjar preferit: Hamburgueses.
  • Menjar que menys li agrada: Galetes.

  Karasu:
  • Afició: Treball voluntari.
  • Menjar preferit: Frankfurt.
  • Menjar que menys li agrada: Qualsevol plat que porti pollastre.

 • Oda-sensei, necessito que em resolgui el major misteri del món (agafa aire)….QUIN TIPUS DE BARBETA ÉS LA BARBETA DE L’IVANKOV? Tinc molta, molta, molta curiositat.
  Vaja, vaja. Has dit «molta» tres vegades, eh. Es diu calamar fregit. És una barbeta amb forma de calamar fregit!! (Espero que sigui prou adequat).
 • A la Torre de Tòquio sonen les cançons «4ever Don» i «Phantom -Promise-» de GreeeeN [una banda de pop japonesa], que estan recopilades en un àlbum que es diu «Roots of D.». En aquest títol, no hi ha…una «D»?! GreeeeN heretarà la voluntat dels D.? És això, no? NO?!
  Ja veig que parles del l’espectacle musical de One Piece de la Torre de Tòquio. I preguntes per la «D.» que hi ha al nom de l’àlbum! La mateixa membre de GreeeeN, Hide, em va dir que aquesta «D.» significa…LA VOLUNTAT DELS D.!!! Uaaau! Sí però de fet no hi va posar molt èmfasi en això. És un gran àlbum, així que escolteu-lo! Si en teniu l’ocasió, l’espectacle de One Piece de la Torre de Tòquio és cada dia, així que doneu-li un cop d’ull! L’espectacle «Phantom» el vaig dirigir jo. És força bo.
 • La Brûlée és una dona bonica, l’estimo desesperadament i m’agradaria tenir una cita amb ella. Tinc alguna oportunitat de casar-me amb alguna de les Charlotte?
  Ah, ja ho entenc. És aquest encant de germana que té, no?! Millor que no fugis amb ella! [Nota: Es fa servir el terme «imouto moe», que és una manera de descriure una atracció, no necessàriament sexual, cap a les dones o noies que fan el paper de germana, generalment de germana petita].
 • Al principi de la sèrie, tots els que bevien alcohol ho feien en una gerra de cervesa, però en algun moment es van convertir en gerres en forma de barril! Quan es va fer el canvi? Per quin motiu es va canviar? Expliqui’ns-ho, Oda!
  Ets intel·ligent. Els barrils no són més pintorescs!? Bé…com a mínim aquesta és la meva excusa… Al Japó la llei diu que no pots beure alcohol fins els 20 anys, de manera que es va fer perquè no es veiés què estaven bevent. Però igualment penso que un barrilet és molt més guai que una gerra de cervesa normal!!
 • M’agradaria veure el Zoro del futur amb 40 i 60 anys, com els altres!
  Oh, aquesta seria la seva pinta si arriba a aquelles edats sa i estalvi.
 • Bona tarda, Oda-sensei! En Ruffy sempre diu «I jo seré el futur rei dels pirates!», però no seria gramaticalment més correcte «Jo seré l’home que es convertirà en el rei dels pirates»? Hi ha alguna raó en especial per la qual ho diu d’aquesta manera?
  [Nota: En japonès, la manera com en Ruffy diu la frase no és gaire correcta gramaticalment parlant].Quina gràcia! Després de 90 volums , per fi m’ho pregunten! Per fi algú se n’adona. La veritat és que fa 20 anys, quan començava la producció de l’anime, la persona a la qual considero «el pare de One Piece», el productor Shimizu, em va preguntar el mateix. Feia servir molt la frase al manga, i en Shimizu va dir que One Piece seria un èxit amb una frase així! La raó de la meva obsessió amb aquella frase era…!! Continuarà!

  Bé, per dir-ho de manera senzilla, és una gramàtica impactant. Encara que «Jo seré l’home que es convertirà en el rei dels pirates» sona millor gramaticalment parlant, crec que en Ruffy no notaria la diferència! En altres paraules, la resposta és que senzillament em vaig deixar dur per la corrent!

 • Holaaa! Tinc una pregunta. Al capítol 902, el pirata que ve a menjar els plats d’en Zeff al Baratie no és en Galley «Lluna Creixent» de Romance Down?
  Ben vist, veig que ets intel·ligent. Correcte, aquest és un personatge de l’antologia prototípica de One Piece, la One Piece Red Collection, el pirata Galley «Lluna Creixent». Tens bon ull!
 • Oda, tinc una pregunta molt seriosa. El castell de Mary Geoise, el «Castell de Pangea», podria ser que es digués així per l’antic continent que estava format per la unió de tots els continents actuals com si fossin un trencaclosques? Vol dir que és allà on es troba el One Piece? Tenint en compte que el castell es troba al centre del món, crec que és una teoria força creïble.
  El supercontinent Pangea; de quan al món hi havia un continent gegant format per totes les masses de terra unides. El nom ve definitivament d’allà, però pel que fa la raó que hi ha al darrere… No la diré.
 • Oda-sensei, tinc una pregunta. Quan feia sisè vaig seguir un entrenament especial per aprendre l’Arma de Dit i penetrar els cossos dels altres amb només un dit. Pensava que per fi podria apunyalar els pesats dels meus amics, però ara el meu únic poder és aconseguir que la gent em digui que «t’hauries de tallar les ungles». M’agradaria saber quants anys es necessiten per aprendre la tècnica de l’Arma de Dit.
  Crec que és millor que no apunyalis els teus amics.
 • Quin és el poder d’en Morley? Al capítol 538, l’Iva no diu que «La Nova Transvestilàndia va ser creada amb un usuari que tenia el poder d’excavar túnels»? El Morley hi té alguna cosa a veure? Tenint en compte que els gegants tenen una esperança de vida molt llarga, podria ser que en Morley l’hagués creat fa molts anys?
  Sí, vas per bon camí. En primer lloc, el poder d’en Morley és la Fuita empeny-empeny [Oshi Oshi no Mi]. Té el poder de passar a través de les coses sòlides empenyent-les, d’anar sota terra d’aquesta manera i fer espai allà dins. Té 160 anys, i fa 100 anys era un pirata molt violent, motiu pel qual va ser portat a Impel Down. Va ser llavors quan va crear aquest lloc.Va escapar de la presó amb els seus poders sense que ningú se n’adonés, però després de veure’s involucrat en cert incident, es va unir a l’Exèrcit Revolucionari fa relativament poc. L’Iva va fer servir el lloc més tard, però en Morley va ser el que realment el va crear. Tot i que en Morley va ser el que va crear l’espai, Nova Transvestilàndia va ser fundada per l’Iva. Dit això, l’Iva encara no sap que en Morley va ser el que va excavar el túnel.
  [Nota: A la versió original, l’Oda fa servir el pronom neutre per parlar sobre en Morley, no deixant clar quin és realment el seu gènere].
 • Senyor Oda!! Diuen que no es poden comprar revistes per adults a les botigues de conveniència. Vol dir que no podré comprar One Piece en aquests llocs?
  Escolta, escolta!! I serà millor que ho recordis!! ONE. PIECE. ÉS. UN. SHONEN.
  I amb això acabem l’SBS!! Ens veiem la propera vegada!!

 

FONT DE LES IMATGES: Pirateking

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.