SBS Volum 90

En aquesta entrada us parlarem dels SBS volum 90. En algunes edicions dels volums de One Piece, com la japonesa o la francesa, hi ha una secció de preguntes i respostes amb l’autor anomenada SBS, amb la qual Eiichiro Oda respon preguntes dels fans personalment. Quan el volum 90 va sortir al Japó, es van filtrar els SBS a Internet, i la nostra col·laboradora Care124 els ha traduït en col·laboració especial amb el web des de la font The Library of Ohara.

 • Síii, benvinguts, benvinguts a tots! Un SBS nou de trinca està a punt de començaaaar!!
  Oda: Ja veus… ja torna a ser aquella estació de l’any…comença a fer caloreta. Porta’m més menjar, vell! Ah, el repic de les campanes és tant relaxant~. Vaja, ja està servit? Bé, espero que no us importi si començo. NOMONOMONOMMUNCHMUNCH. Mmm… aaah, tal i com s’espera de l’estiu… un nou SB… JA HA COMENÇAAAAT!!!!
 • El somni de la Nami és dibuixar un mapa del món a través de les experiències que viu. A mesura que ha anat viatjant, ha dibuixat els mapes?
  Oda: Evidentment. Cada dia segueix la rutina de dibuixar mapes després de sopar. El que veieu vosaltres és durant el dia, quan tothom la necessita com a navegant per poder mantenir el vaixell flotant i en perfecte estat. És molta feina allí, a la coberta, no?

 • Hola, Odaaa!! A la portada del capítol 900, a la mirada d’en Chopper hi ha… S’ha enamorat o alguna cosa per l’estil? Preferiríem que en Chopper es quedés amb la tripulació i no la deixés per una noia.
  Oda: Encara no ha conegut ningú, però sent part humà, part ren, si hagués de sortir amb algú seria amb la Milky, de la tribu dels Mink. Però si un dia en Chopper s’enamora profundament, ni tan sols jo seré capaç d’aturar-lo. I per què? Doncs, perquè «L’amor és com un huracà»!!

 • Hola, senyor Oda!! Aquelles coses que fan «crac, crac» a l’esquena del Comandant Dolç Cracker, què són? I com du enganxada la capa?
  Oda: Bé, pel que fa a la capa, la seva «determinació» fa que mai se li caigui de l’esquena. Però el «crac, crac», fins i tot jo em preguntava què era mentre ho dibuixava… Hahaha.
  [Pel que fa aquells sons] Mentre feia el disseny d’en Cracker, d’alguna manera vaig decidir dibuixar-ho i vaig pensar que quedava molt bé. Així doncs, vaig pensar «eh, perfecte». Més tard se’m va acudir el nom de «Cracker», ja que aquella cosa a la seva esquena sembla un petard (Nota: Firecracker en anglès, d’aquí Cracker). Em pregunto si algun dia explotarà…

 • Ehhh?? Al capítol 902 el Baratie de sobte surt molt més gran!!! Li han anat tan bé les coses? Sí! Li ho vull dir a en Sanji!
  Oda: Sí, correcte! És la versió expandida del que s’estava construint a la portada del capítol 625! A part d’això, el «Mestre de la Carn» Carne i el pastisser Patty porten els seus propis restaurants, que estan connectats al principal [del Baratie]. Els tres restaurants combinats són actualment coneguts com «El Restaurant Marítim Baratie».

 • Holaaa!! Senyor Oda!!! La Big Mom té molts ex-marits, no? Com tria els marits? Va a cites a cegues o alguna cosa per l’estil?
  Oda: És una pirata. Els segresta. Té fills amb ells i els deixa tirats!! El seu únic objectiu és tenir tants fills com sigui possible de totes les races possibles. Realment és una dona que fa molta por.

 • Soc l’Akibe! Durant l’últim atac terrible de gana de la Big Mom, si no hagués acabat menjant el pastís de noces, què li hauria passat a Tot Land? Dubto que després haguessin sigut capaços de fer un altre pastís…
  Oda: Efectivament! Ets molt amable per preocupar-te pel futur de la gent de Tot Land, Akibe. Si hagués estat el cas, la gent de Tot Land hauria pogut ser evacuada? Però el Nou Món és un mar perillós… Les famílies i ciutadans de Tot Land només viuen en pau perquè estan protegits per la Big Mom. Per tant, fins i tot en una situació perillosa com aquesta, preferirien quedar-se amb la Big Mom. Aquesta és la gran dificultat de viure en un país protegit per un gran poder! (De veritat!)

 • Gerth, la nena petita que apareix al flashback de la infantesa de la Big Mom i la dona de la coberta del capítol 901, la Gerth dels Nous Pirates Gegants, són la mateixa persona?
  Oda: Sí, correcte. Fa 63 anys, la Big Mom tenia 5 anys i la Gerth, 12. Així doncs, la Big Mom ara té 68 anys, mentre la Gerth en té 75. L’esperança de vida d’un gegant és de 300 anys, més o menys, de manera que encara li queden molts anys de vida.

 • Al capítol 905, va reaparèixer l’Attachan, oi? Allà, li diu «cap» a en Morgans. Això vol dir que treballa pel World Economic Journal? Respon!
  Oda: Sí, efectivament és el fotògraf Attachan. Abans era el cap del Departament de Fotografia de l’Armada, però després d’oblidar-se de treure la tapa de l’objectiu 57 cops, va ser acomiadat. Va ser llavors quan en Morgans el va contractar. Ara l’Attachan treballa pel WEJ, i amb una càmera sense tapa.

 • Hola, senyor Oda! Al final de la lluita amb en Katakuri, en Ruffy posa el barret sobre la boca exposada d’en Katakuri! Els dos junts són una passada! Jo també he pensat en tapar-lo a vostè amb un barret si mai el trobés dormint despullat al voral d’una carretera, senyor Oda, com un verdader cavaller!!
  Oda: Ja ha passat en alguna ocasió, no? De tant en tant es pot trobar el vell Oda dormint al voral d’una carretera. Gràcies. Però ho podria amagar? Creus que podries amagar la meva «prova de virilitat», amb només un barret!!??
 • El sensei sempre està responent preguntes molt pervertides. La seva dona no s’enfada mai?
  Oda: La meva dona sempre se’n riu de totes, de manera que cap problema! Gràcies per preocupar-te per la meva vida personal! I tampoc és culpa meva que l’SBS vagi per aquests camins!

 • Al capítol 847, en Perospero li diu «Candy»  a la Nami, molla de caramel. Després d’això, la va llepar? Hi he pensat tant que no em puc concentrar en res més! Si us plau, dibuixi en Perospero llepant la Nami! Ho suplico!!
  Oda: Ni pensar-ho! Pensava que aquesta carta venia d’un vell verd, però tu ets… una noia! No creus que és massa indecent? Els SBS són racons refinats per nois i noies, sense distincions. T’importaria no embrutar-los?

 • Odaaaaa! He pensat en una cosa increïble! Els peixos globus són boníssims, però també són verinosos, oi? No obstant, si cada cop que en mengés un fes que la Reiju xuclés tot el verí, no només gaudiria del peix, sinó també que la Reiju… Seria un dos en un, no?
  Oda: Ja ho veig…! Bàsicament primer t’enverinaries amb el peix i després vindria la Reiju a salvar-te… Com si anés a aparèixer!! Pervertit!!

 • «Pirates», «fa 40 anys», «Garp»… pensar en aquestes coses en conjunt fa que la Shakky em vingui al cap. La Shakky i els «Rocks» tenen alguna relació?
  Oda: Oooh…Per què treus coses de fa trenta anys? Jo… jo no en sé res! (Xiula, xiula)

 • Oda! Vam veure en Ruffy i l’Ace amb 40 i 60 anys. Si us plau, dibuixi en Sabo amb aquestes edats!
  Oda: Bé, aquí ho tens dibuixat, però jo no puc predir si realment serà així al futur.

 • Oda: Bé, aquesta vegada tinc moltes preguntes sobre «Qui són aquestes persones de la tripulació de la Big Mom?», de manera que les respondré totes juntes! Aquests són dels capítols 848, 854 i 864.
  (Les imatges d’esquerra a dreta, començant per la fila superior):

  13è fill de la família Charlotte, 42 anys, Charlotte Basskarte
  15è fill de la família Charlotte, 41 anys Charlotte Noisette
  22è fill de la família Charlotte, 34 anys, Charlotte Saint-Marc
  24è fill de la família Charlotte, 32 anys, Charlotte Dacquoise
  28è fill de la família Charlotte, 28 anys, Charlotte Katou
  25a filla de la família Charlotte, 25 anys Charlotte Myukuru
  42è fill de la família Charlotte, 14 anys, Charlotte Anglais
  45è fill de la família Charlotte, 9 anys, Charlotte Dolce
  46è fill de la família Charlotte, 9 anys, Charlotte Dragée
  39a filla de la família Charlotte, 8 anys, Charlotte Anana
 • Hola, senyor Oda! Tinc una pregunta molt senzilla. És sobre en Charlotte Mont-D’Or i en Charlotte Opera. Encara no s’han revelat els noms de les seves Fruites del Diable. Si us plau, digui’ls.
  Oda: D’acord. En Mont-D’Or té el poder de la Fruita «Buku Buku no Mi» (Fruita Llibre-Llibre), que el converteix en un humà capaç de manipular els llibres. Pot tornar humans en personatges de llibre, pot fer servir llibres per volar o per transportar persones dins de les històries. Té tant potencial que crec que fins i tot podria ser el dolent del seu propi arc argumental. L’Opera va menjar la «Kuri Kuri no Mi» (Fruita Crema-Crema), cosa que el converteix en un humà de crema. Pot controlar la crema del seu cos i utilitzar un nou tipus d’atac conegut com «dolçor». És perillós.

 • Tinc una pregunta per l’SBS! Quins són els hobbies de l’Smoker, la Tashigi i la Hina?
  Oda: A veure…Smoker: Ceràmica i anar al casino
  Tashigi: Llegir llibres sobre espases i els retalls de paper
  Hina: Muntar a cavall i anar al club [de festa](Per retalls de paper l’Oda es refereix a una tradició força antiga de crear formes tallant el paper de manera precisa, el que implica molta paciència i destresa a l’hora de retallar el paper).
 • Soc molt fan d’en Crocodile, en Mihawk i en Doflamingo. Cap dels tres té fills; seran sempre solters? Em pregunto quin aspecte tindrien els seus fills. Oda: Ells han estat en casaments en alguna ocasió… Jo no diria si tenen fills o no, però m’agrada imaginar com serien els seus fills:I amb això ens veiem al proper SBS!

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.