SBS Volum 89

En aquesta entrada us parlarem dels SBS volum 89. En algunes edicions dels volums de One Piece, com la japonesa o la francesa, hi ha una secció de preguntes i respostes amb l’autor anomenada SBS, amb la qual Eiichiro Oda respon preguntes dels fans personalment. Quan el volum 89 va sortir al Japó, es van filtrar els SBS a Internet, i la nostra col·laboradora Care124 els ha traduït en col·laboració especial amb el web des de la font The Library of Ohara.

 • L’Streusen va caure sobre el seu ull dret? És una mica estrany, no?
  Oda: Sobre el seu ull dret no, sinó més bé sobre el costat dret del seu front. Segurament et refereixes a això.

 • Oda-sensei, és un plaer poder-lo conèixer! En referència a en Katakuri, sabem que a ell li agraden els dolços, però, pel que fa allò que no li agrada, quin és el menjar que més odia?
  Oda: El menjar que més odia és el ramen calent. Ser vist menjant mentre està amb altres persones és la seva debilitat mortal, per això odia el ramen. Ara bé, si el menja sol no hi ha cap problema.
 • Hola, Oda-sensei. Com dorm en Katakuri?
  Oda: Com que hi ha aquell mite sobre ell que diu que la seva esquena mai ha tocat el terra, dorm a les parets. Bàsicament, es recolza en una paret, es relaxa, es queda ben quiet i s’adorm assegut.

 • Oda-sensei, deixaràs que el meu fill (que té 3 anys) es casi amb una de les filles de la Big Mom? No només aconseguiria un gran poder al meu servei, sinó que a més podria obligar la Big Mom a fer les meves feines domèstiques. També tindria una jove mooolt poderosa! Què me’n dius? No és una gran idea?
  Oda: Sí, però no m’ho preguntis a mi, pregunta-li directament a la mateixa Big Mom! Següent!

 • El Semla existeix, realment? En vull menjar!
  Oda: El Semla existeix. És un dolç suec. Hi havia un període de 4 dies abans de Nadal en els quals tothom dejunava, és una tradició antiga. Abans del dejuni, menjaven el ja mencionat «semla». La tradició d’Elbaf és la mateixa. Jo tampoc he tastat mai el semla… en vull menjar!

 • Sobre el 26è fill de la família Charlotte, la gorra d’en Charlotte Bavarois té ulleres de reixa. És com una d’aquelles gorres de reixa?
  Oda: Efectivament! És correcte, ja en fa temps, d’això. Quan era un nen tots els joves portaven aquestes gorres. Ho he buscat i sembla que el nom correcte és gorres de «malla». Em pregunto si encara es poden trobar gorres d’aquestes avui en dia. Me n’alegro que te n’hagis adonat. Eren «guais», no

 • La Nami li va dir a en Caesar coses com «escòria» o «merda seca», i també que «seria millor que morís». Podria ser que fos per la mala influència del llenguatge de la Robin?
  Oda: Recorda què va passar a Punk Hazard. En Caesar donava estimulants per menjar als nens, deia que els seus subordinats eren conillets d’Índies i va dedicar la seva vida a desenvolupar una arma per dur a terme genocidis en massa. La Nami simplement actuava amablement davant les dones i els nens, però crec de veritat que odia en Caesar amb totes les seves forces.

 • Si us plau, ens podria dir quins són els plats que més i menys agraden a en Crocodile i a en Mr. 1. Crec que a un líder com en Crocodile, tan fan dels Cocodrils Banana (els cocodrils amb una cresta de plàtan que en Crocodile tenia com a mascotes), no menjaria mai ni plàtans ni carn de cocodril. La meva germana gran creu que odia les mandarines. Ens vam discutir molt sobre si li és molt complicat treure’s el garfi.
  Oda:
  Crocodile: Li agrada la carn de cocodril i tomàquets; odia el Ketchup.
  Mr 1: Li agrada el pernil dolç; odia el porc a la graella.Crec que així està bé!! El fet que tingui cocodrils com a mascotes no influeix sobre els seus gustos. Quan mires què els agrada menjar a aquest parell, es fa evident que no és fàcil plaure’ls.

 • He llegit el manga i he vist l’anime i m’he adonat que després que en Ruffy faci servir el Gear 4th, no només perd la facultat d’utilitzar Haki durant 10 minuts, sinó que també s’arrisca a estar exhaust i no poder-se moure. Ara bé, al capítol 885 es mou sense cap problema, no? Per què ja no té aquest problema?
  Oda: El problema de no poder-se moure al qual fas referència no ha existit mai. Si es volia moure però no podia utilitzar Haki durant aquell moment, podia anar corrent d’un lloc a un altre per amagar-se. A Dressrosa, després de fer servir el Gear 4th, va trobar-se casualment amb els seus aliats i seguidors, que el van dur fins a la següent lluita per tal de poder reservar energia. Si aquella gent no hagués estat allà, en Ruffy s’hauria hagut d’espavilar.

 • Senyor Oda! Al volum 88, pàgina 132, hi ha un lloc anomenat «Ciutat Oshimura». El nom està basat en l’expressió «no siguis avariciós»? És que el nom confon bastant. I qui n’és el ministre?
  Oda: Sembla estrany perquè el nom ho és, però té més sentit en conjunt amb el nom de l’illa. El nom complet és Ciutat Oshimura de l’Illa de Kinko (Nota: Kinko en japonès vol dir caixa forta, on es guarden els diners dels bancs). El que mana a l’illa és el ministre de finances, en Charlotte Noisette (15è fill). Està a càrrec de les finances de Tot Land, de manera que el significat d’aquesta ciutat és «no siguis avariciós i fes menjar deliciós en aquesta illa-caixa forta»!

 • Al capítol 891 en Flampé fa servir el terme «Rei dels Germans Grans», que al final resulta ser en Katakuri. Dels 85 fills de la Big Mom, qui és «la Reina de les Germanes Grans»?
  Oda: D’acord, en primer lloc comencem amb el que la nena diu en aquest capítol. Aquest títol està creat per la mateixa Flampé. És una nena molt diligent, de manera que passa una enquesta a tots els membres de la família. Els resultats finals de cada divisió ja han sortit. Aquest és el top 3. Ara bé, el concurs està falsejat, ja que el nombre de vots que pot rebre cada persona no és el mateix. «La Reina de les Germanes Petites» és quelcom que la Flampé fa per diversió.
 • Hola, Oda-sensei! Estava llegint el capítol 894 i l’Smoothie no és molt gran?? Per què?? Quin poder té? I per què té l’espasa molla en aquest mateix capítol?
  Oda: Al final no vaig ser capaç de plasmar el per què aquella pàgina era rellevant dins l’arc, però l’Smoothie va menjar la «Shibo Shibo no Mi» (Fruita Esprémer Esprémer) i es va convertir en un humà que deshidrata. Pot esprémer el suc dels seus enemics i tallar-los amb la seva espasa per treure tot el contingut d’aigua del seu cos i deixar-los completament secs. L’aigua que els roba la pot emmagatzemar al seu propi cos, causant que li augmenti la seva mida. També pot disparar l’aigua com a atac. És forta.

 • Soc un gran fan de l’Ace. Si no hagués mort a la Guerra de Marineford, quina cara hauria tingut? Si us plau, senyor Oda, dibuixi’l amb 40 i 60 anys!!
  Oda: Fet. És difícil saber què hauria passat al llarg de la seva vida, però he dibuixat dos possibles resultats:

 • Oda, hola! Al volum 86, al capítol 866, pàgina 145, en l’escena que mostra la infantesa d’en Hajrudin, hi ha un nen menjant al seu darrere. És el mateix gegant que surt a la pàgina 184 del capítol 500?
  Oda: Bona vista! Tens raó, és l’amic d’infantesa d’en Hajrudin. Per tombs que fa la vida, l’home (referint-se a l’Stansen, el gegant sobre el qual el lector fa la pregunta) d’alguna manera va acabar a la Gran Flota del Barret de Palla.

 • Hola, senyor Oda! Soc un gran fan seu i d’en Ruffy. Tinc una pregunta per a vostè! Quan en Garp era un nen, els seus ulls eren grans i rodons, igual que els d’en Ruffy. Ara bé, quan es va fer adult, els seus ulls es van fer més estrets. Què passarà amb els ulls d’en Ruffy? Quan faci 20 anys, els tindrà com en Garp?
  Oda: Bé, aquesta pregunta ve d’un traductor de Vietnam en paraules una mica diferents. En resum, em demana: “els ulls d’en Ruffy es faran igual d’estrets que els d’en Garp quan faci 20 anys?” Com que els 20 els farà en només un any, no crec que en Ruffy canviï massa en tan poc temps. Us deixo amb uns dibuixos com els d’abans de l’Ace, pels qui us pregunteu «Com serà en Ruffy amb 40 i 60 anys?». Feu-li un cop d’ull!
  Sí. En un futur on les coses van bé, s’assembla molt a en Garp, no? Però si en un futur passa alguna altra cosa, qui sap.Bé, SBS acabat! Ja tinc ganes del següent!

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.