Resum pre-pel·lícules

Aquesta entrada conté SPOILERS de la trama A PROPÒSIT per a poder entendre les pel·lícules Strong World, Film Z i Film Gold, que podreu trobar aqui. Procurarem estalviar-vos els spoilers innecessaris per a la comprensió dels films, ja que els spoilers arriben fins l’episodi 746 de l’anime i el capítol 801 del manga (quan en català ens vam quedar a l’episodi 516 de l’anime i el capítol 597 del manga) i no us volem esguerrar coses que no tinguin relació amb les pel·lícules.
 
A PARTIR D’AQUÍ HI HA SPOILERS, GENT. SI VOLEU VEURE LES PEL·LÍCULES SENSE SABER ELEMENTS DE LA TRAMA QUE NO HAGIN SORTIT EN CATALÀ,
MARXEU D’AQUÍ ABANS QUE US ENFADEU EN VA.

One Piece Film: Strong World

Portada dibuixada per Eiichiro Oda relativa al film Strong World

Portada dibuixada per Eiichiro Oda relativa al film Strong World

Aquesta pel·lícula s’ubica entre la Saga de Thriller Bark i la Saga de l’Arxipèlag de Sabaody. No només hem vist en català ambdues sagues sinó que els episodis especials de l’anime relatius a la pel·lícula, també s’han emès en català durant la Saga d’Impel Down (episodis 426-429). En termes d’episodis vistos, no hem de patir a l’hora d’entendre la pel·lícula, però hi ha un capítol especial del manga que no hem vist: el Capítol 0, que el podeu trobar al Databook One Piece Blue Deep, o el podeu trobar en format anime amb el nom de One Piece Film: Strong World, Episode 0.

Aquí teniu un resum breu del Capítol/Episodi 0:

  • RESUM CAPÍTOL/EPISODI 0

Tres anys abans del començament de la Gran Era dels Pirates, arriba la notícia a Marineford que en Shiki i els Pirates d’en Roger s’han posat en contacte a la Guerra d’Edd, al Nou Món. En Monkey D. Garp, en escoltar les notícies, demana a en Sengoku si es pot dirigir a la batalla.

A la Guerra d’Edd, els Pirates d’en Roger es preparen per entrar en combat amb en Shiki i els Pirates del Lleó Daurat. En Shiki vol que en Roger s’uneixi a ell amb el seus coneixements sobre les Armes Ancestrals, però en Roger es nega i finalment s’escapa de la lluita quan un fort temporal arrasa amb la meitat de la flota d’en Shiki. Durant la guerra, a en Shiki se li encaixa un tros de timó al cap. Anys més tard, després que en Roger es converteixi en el Rei dels Pirates, en Shiki descobreix que ha estat capturat. En sentir això, es dirigeix a Marineford, ataca l’illa amb els seus poders i és derrotat per en Garp i en Sengoku, i acaba tancat a Impel Down. En Shiki, més tard, aconsegueix escapar de la presó amputant-se els peus i s’hi encaixa les seves espases com si fossin pròtesis. Llavors comença a traçar la seva venjança a l’illa de Merveille, a la meitat del Paradís a la Grand Line. Alhora, molts dels esdeveniments que tenen lloc en la història actual estan començant, com ara l’inici de la banda pirata del Pèl-Roig, l’entrenament dels futurs membres del CP9 i les albors de la Gran Era dels Pirates.

One Piece Film Z

Film Z

Fragment d’una portada en color del manga relativa a One Piece Film Z

 

Ens trobem en una pel·lícula que s’ubica entre la Saga de l’Illa dels Tritons i la Saga de Punk Hazard. A partir d’aquí, partim de l’episodi posterior on ens vam quedar els catalans, l’episodi 517 de l’anime i el capítol 598 del manga. Han passat els dos anys d’entrenament dels Pirates del Barret de Palla, els quals arriben una mica canviats després del “TimeSkip”, que és com es diu el salt temporal entre els fans. Eus aquí els canvis i les innovacions:

 

  • En Ruffy té una cicatriu al pit en forma d’X, causada per un atac de l’Akainu durant la Saga de Marineford. A més a més, en Ruffy ja domina els tres tipus de haki: el Kenbunshoku Haki, o Haki d’Observació (capacitat precognitiva); el Busoshoku Haki, o Haki d’Armadura (enduriment corporal amb Haki de forma defensiva o ofensiva, que també permet tocar els usuaris Logia com el Kizaru o l’Smoker), i el Haoshoku Haki, o Haki del Rei (ona que doblega la voluntat dels altres i els pot desmaiar). Després de Marineford, la seva recompensa és de 400.000.000 de bellies.
  • En Zoro ara és borni, té una cicatriu a l’ull esquerre. També domina dos tipus de Haki i és expert en el Busoshoku Haki.
  • En Sanji du el pentinat d’una altra manera, i en comptes de tapar-se l’ull esquerre, es tapa l’ull dret. Domina dos tipus de Haki i és expert en Kenbunshoku Haki. També ha après a utilitzar l’Sky Walk, una tècnica que el permet saltar pel cel com el Pas de Lluna del Rokushiki, emprat pel CP9.
  • L’Usopp ara està més forçut però segueix sent covard. A l’Arxipèlag Boin, on va estar entrenant-se durant dos anys, va aconseguir les Pop Green, unes llavors instantànies que fan créixer plantes i fruites, que ha après a fer servir com a arma.
  • La Nami ara du els cabells llargs i durant la seva estada a Weatheria ha perfeccionat el seu Clima Tact, que ara en comptes de treure bombolles de calor i fred, treu bombolles amb núvols de tempesta o vent.
  • En Chopper ha alterat l’estil del seu barret rosa i també algunes formes que rebia prenent-se la Rumble Ball, a part que ara només li fa falta prendre-se-la si es vol convertir en la forma monstruosa, la resta ho fa de forma natural. El Heavy Point ara és més monstruós, el Horn Point ha alterat les seves banyes i ara tenen forma de corall; el Jumping Point ha sigut substituït pel Kung Fu Point; el Guard Point ara ha augmentat de mida, i el Monster Point ara no està desbocat com abans, sinó que el Chopper ja pot dominar el que fa i fins i tot pot parlar.
  • La Robin ha millorat la seva fruita del diable i no només pot crear extremitats gegants, sinó que també pot clonar-se.
  • En Franky ha alterat tot el seu cos i s’ha implantat noves armes (que no detallarem, perquè ens allargaríem massa i tot) i la opció d’alterar els seus cabells apretant-se el nas durant uns segons. Un punt important és que ara pot disparar rajos làser com els Pacifistes del Govern Mundial. També ha fabricat un robot, el Franky Shogun, que no només pot aguantar atacs molt poderosos, sinó que també té una katana, rodes eruga i pot disparar rajos làser.
  • En Brook ara té poders de gel amb la seva espasa-bastó. Ha après a dominar una nova funció dels poders de la seva fruita del diable i ara pot dividir la seva ànima del cos.
Com a informació extra a tot això, però no menys important, ara en Kuzan (l’Aokiji) ja no forma part de l’Armada perquè va lluitar contra l’Akainu pel títol d’Almirall de Flota (lloc que ostentava en Sengoku abans de retirar-se i ser instructor de soldats novells). L’Akainu ha esdevingut Almirall de Flota i en Kuzan vaga pel món. En Garp també es va retirar i, com en Sengoku, instrueix soldats novells.

One Piece Film Gold

Film Gold

Fragment d’una portada en color del manga relativa a One Piece Film Gold

Aquesta pel·lícula, que s’estrena d’aquí a res, es troba entre la Saga de Dressrosa i la Saga de Zou (tot i que amb certes variacions argumentals que ara comentarem)i per tant, a partir de l’episodi 746 de l’anime i el capítol 801 del manga.
A la sèrie canònica i per tant, aliena a la pel·lícula, els Pirates del Barret de Palla acaben de sortir de Dressrosa, però dividits, perquè hi falten la Nami, en Sanji, en Brook i en Chopper que s’han separat del grup per retrobar-se a la següent illa (però a la pel·lícula la tripulació està junta per poder ensenyar els protagonistes al 100%). Durant la Saga de Dressrosa, han succeït certs esdeveniments lleus amb relació a la banda: en Ruffy ha aconseguit una recompensa de 500.000.000 de bellies pel seu cap després de derrotar en Doflamingo, ha dominat una habilitat molt guai i sorprenent que no volem revelar. L’Usopp ara domina el Kenbunshoku Haki i tota la tripulació ha rebut un augment de preu pel seu cap.
En Doflamingo era el rei usurpador de Dressrosa, on tenia una xarxa internacional de contraban d’armes i fruites del diable i hi tenia la fruita del diable de l’Ace, la Mera Mera, que havia posat de premi en una competició per provocar i derrotar en Ruffy. En Ruffy derrota en Doflamingo i allibera la ciutat del seu regnat tirànic. La Mera Mera, però, no se la queda en Ruffy, sinó en Sabo, que havia sigut salvat pel Dragon de l’atac del Tenryubito on havia naufragat fa deu anys. En Sabo és viu i es menja la fruita del seu difunt germà, i per tant, esdevé l’usuari de la fruita Mera Mera, la Logia del Foc. Hi ha dos almiralls nous, un dels quals surt a Dressrosa: en Fujitora. A més, com hem dit, a l’illa hi ha una xarxa internacional de contraban d’armes, i per això dues forces militars rivals, l’Exèrcit Revolucionari i la Cipher Pol Aegis Zero, el CP0, van a investigar sobre quines illes hi estan relacionades. El CP0 està liderat pel Rob Lucci, que ara és superior a l’Spandam, que també és a la divisió; mentre que l’Exèrcit Revolucionari està liderat pel Dragon i en Sabo, que és el seu segon de bord i té de companya la Koala, una humana que domina el Karate de Tritó.
Dit tot això, ja podeu veure les tres pel·lícules sense tenir llacunes argumentals sobre què ha passat i sobre què ha publicat l’Oda. Un cop hàgiu vist One Piece Film Gold, NOMÉS QUAN L’HÀGIU VIST, mireu-vos aquesta informació extra de la pel·lícula, que està penjat en aquest apartat.

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.