Tenint en compte el gran èxit que va tenir l’anime de One Piece des que es va començar a emetre el 1999, la productora Toei Animation (que és qui produeix i distribueix l’anime de la sèrie) va decidir produir diverses pel·lícules de la gallina dels ous d’or d’Eiichiro Oda.

Totes les pel·lícules o OVAs que tenen “Episode of” al títol són especials recopilatoris d’una saga o d’un arc argumental i acostumen a tenir canvis o elements afegits per diferenciar-se de les sagues originals. A més, les pel·lícules que hi tenen al títol “One Piece Film:” són les que l’Eiichiro Oda ha col·laborat directament en temes de guió, personatges i/o altres.

En aquesta secció us informarem a grans trets de les pel·lícules que hi ha fins el moment i l’anirem actualitzant a mesura que se’n produeixin de noves:

[su_spoiler title=”1.- One Piece: La Pel·lícula (1999)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

Hi havia una vegada un pirata que robava només or, en Woonan. Aquest va obtenir més o menys el terç de l’or del món, però va desaparèixer i es va alimentar la llegenda que deia que havia marxat amb tot el seu or a una illa remota, que els pirates encara no havien descobert. Intentant obtenir el tresor del Woonan, en Ruffy i els seus amics intentaran impedir que El Drago es faci amb l’or del llegendari pirata. A més, El Drago té una fruita del diable molt poderosa i perillosa que no els farà la situació fàcil de portar…

En aquesta pel·lícula hi apareixen en Ruffy, en Zoro, l’Usopp i la Nami. En aquell moment de la trama televisiva, tenint com a referència que en Sanji encara no s’havia unit a la tripulació, ubicaríem la pel·lícula després de l’Episodi 18, i de fet, a l’ending del film, es pot veure que en Sanji encara està al Baratie. No obstant, la pel·lícula es va estrenar entre els episodis 16 i 17, a finals de l’Arc de Syrup.

 

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”2.- Aventura a l’Illa Engranatge (2000)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

A en Ruffy i companyia els han robat el vaixell. Quan descobreixen que els lladres són els Pirates d’en Bear King, aquests segresten la Nami. La tripulació es disposa a anar a l’Illa Engranatge per recuperar el Going Merry i la Nami. El més complicat serà arribar a l’illa; aquesta es troba sospesa a l’aire per un mecanisme semblant al d’un rellotge.

En aquesta pel·lícula hi apareixen en Ruffy, en Zoro, la Nami, l’Usopp i en Sanji. Aleshores s’ubicaria després de l’Episodi 52. Oficialment, però, es va estrenar entre els episodis 60 i 61, al final de l’Arc de Loguetown, poc abans que els del Barret de Palla entressin a la Grand Line.

 

 

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”3.- El regne d’en Chopper a l’illa dels monstres estranys (2001)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

La tripulació arriba a l’Illa Clown, una illa on els animals poden parlar. Quan coneixen en Chopper, els animals estranys el nomenen rei de l’illa. Però hi ha uns humans caçadors, en Butler, en Hotdog i en Heaby, que volen apoderar-se de les banyes dels animals d’aquesta illa, que, si són consumides, atorguen poders immensos. En Ruffy i els seus amics han de defensar els animals d’aquests caçadors.llega a Clown Island, una isla donde los animales hablan. Los animales hacen a Chopper su nuevo rey. Pero hay unos cazadores humanos que quieren apoderarse de los cuernos que poseen los animales de esa isla, que, al ser consumidos, brindan inmensos poderes. Luffy y sus amigos tienen que defender a los animales de estos cazadores.

Apareixen en Ruffy, en Zoro, en Sanji, l’Usopp, la Nami i en Chopper. Com que no hi surten ni la Robin ni la Vivi, la pel·lícula s’ubicaria just a la meitat de la Saga d’Alabasta, després de l’Episodi 102. La pel·lícula es va estrenar entre els episodis 102 i 103.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”4.- Aventura a Dead End (2002)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

La primera de las pel·lícules de One Piece llançades directament als cinemes.

En Ruffy i els seus amics arriben a la badia d’Anabaru. El casino local organitza una competició de pirates en la qual el guanyador obté una important suma monetària si arriba a la meta. És bàsicament una cursa d’embarcacions. La Nami s’exalta i convenç la tripulació a participar. No obstant, la competició amaga una conspiració orquestrada per un ex-comandant militar, en Gasparde. El seu pla és que tots els pirates arribin a la seva base militar, i un cop allí, matar-los sense compassió.

En aquesta pel·lícula hi surten tots els Pirates del Barret de Palla fins a la unió de la Robin a Alabasta, i s’ubicaría després de l’Episodi 130. No obstant, la pel·lícula es va estrenar entre els episodis 146 i 147, durant l’Arc de Jaya.

 

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”5.- La maledicció de l’espasa negra (2003)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

Ara en Ruffy i la seva tripulació van darrere de la llegendària espasa de les set estrelles. Aquesta oculta un poder maligne que emplenarà el món de foscor si no és detinguda. A més a més, en Zoro és vilment enganyat pel Saga, que se suposa que és amic seu d’infantesa, i s’alia a ell per defensar-lo, ja que és el posseïdor de l’espasa maleïda. En Ruffy i els seus amics s’enfrontaran a en Zoro durant la recerca del mencionat i preuat tresor.

En aquesta pel·lícula hi apareix tota la tripulació exceptuant en Franky i en Brook. S’ubicaria després de l’Episodi 143, però es va estrenar entre els capítol 183 i 184, durant l’Arc d’Skypiea.

 

 

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”6.- El Baró Omatsuri i l’Illa Secreta (2005)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

És l’hora de relaxar-se pels protagonistes. El destí? Una illa d’esbarjo a la Grand Line, propietat del Baró Omatsuri. No obstant, només arribar a l’illa han de desafiar una sèrie de reptes per arribar al punt de l’illa on es poden relaxar. Quan tot sembla estar bé, s’adonen que una mena d’aire provoca que tots es barallin entre sí. La Robin, en Chopper i en Ruffy, cadascú per la seva banda, busquen quin és el secret que amaga aquesta illa.

Com l’anterior pel·lícula, en aquesta hi apareixen tots els membres de la tripulació exceptuant en Franky i en Brook. El film s’ubicaria després de l’Episodi 224, i es va estrenar oficialment entre els episodis 223 i 224, durant l’Arc de Long Ring Long Land.

 

 

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”7.- El Soldat Mecànic Gegant del Castell Karakuri (2006)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

Durant una tempesta a la Grand Line, en Ruffy i companyia aborden un vaixell a punt d’enfonsar-se, on troben un gran cofre del tresor. Atònits, descobreixen que a dins hi ha una vella amb una dentadura d’or, amagada perquè el vaixell s’enfonsava. Com a agraïment per portar-la a la seva illa, els ofereix el tresor llegendari, la Corona d’Or, que els entregarà un cop arribin. Quan arriben a l’illa, apareix el fill de la vella i se l’emporta immediatament a casa, sense deixar-li dir res sobre el tresor. En Ruffy i els altres no es donen per vençuts així que inicien la recerca del tresor. Suposen que la clau està amagada a la lletra d’una cançó relativa a la Corona d’Or que la gent de l’illa sol taral·lejar.  Guiats per aquesta pista, sortegen diverses trampes fins a poder arribar al tresor.

Aquesta història s’estableix abans dels fets de la Saga de Water 7 i s’ubicaria després de l’Episodi 228, tot i que la pel·lícula es va estrenar entre els episodis 257 i 258, durant l’Arc de Water 7.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”8.- Episode of Alabasta: La princesa del desert i els pirates (2007)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

Aquesta pel·lícula està feta per tots aquells que es van perdre la Saga d’Alabasta i es va estrenar entre els episodis 298 i 299, durant l’Arc d’Enies Lobby. És una recopilació d’escenes d’Alabasta amb alguns canvis, que respecte a la saga original, no són canònics. Aquests canvis no oficials pertanyents a la pel·lícula són:

 • L’Ace no apareix.
 • En Ruffy només lluita dos cops contra en Crocodile.
 • No es mostra l’escena del bany.
 • Apareix un flashback de la Robin on apareix en Jaguar D. Saulo animant-la mentre mor.
 • En Mr.2 Bon Kure no truca en Ruffy ni s’encarrega del Going Merry.
 • En Mr.2 coneix en Sanji al Going Merry.
 • En Sanji lluita directament contra en Mr.2.
 • No van a la Base Fluvial.
 • En Mr.2 no lluita ni derrota l’Usopp, i per tant, en Sanji no el salva ni recupera les seves ulleres.
 • No ensenyen com coneixen el Matsuge.
 • Tampoc ensenyen el flashback d’en Zoro sobre tallar el ferro.
 • L’Smoker, la Tashigi, la Hina, en Fullbody i en Jango no apareixen.
 • Fereixen en Kohza al palau i no davant d’aquest.
 • No apareix l’Igaram i per tant, no es fa passar per la Vivi durant el seu discurs (és la dona de l’Igaram, la Terracota, la que es fa passar per ella).
 • Els combats són molt més curts.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”9.- Episode of Chopper: Florir durant l’hivern, el miracle dels cirerers (2008)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

És un remake de la Saga de Drum (essencialment un “què passaria si?”), amb en Franky i la Robin dins de la tripulació i el Thousand Sunny com a vaixell principal, en comptes del Merry. La pel·lícula es va estrenar entre els episodis 344 i 345, de la Saga de Thriller Bark. També és l’única pel·lícula que no hi cap a la continuïtat de la història de es pel·lícules.

A més d’en Wapol, el Chessmarimo i el Kuromarimo, el germà gran d’en Wapol, el Musshuru, també apareix al film com a enemic principal. És el posseïdor de la fruita del diable de les espores i revela que ell també havia sigut desterrat de l’illa de Drum i ara està buscant venjança.

És la segona pel·lícula en centrar-se en el Chopper, ja que és un retrobament de la història de la saga de Drum. Compta amb en Franky, la Robin i el Sunny, que no hi eren a la versió original. La història se centra en una anada a Drum posterior a Enies Lobby, partint del punt en què mai havien anat anteriorment, i per tant, no havien conegut en Chopper encara. És per això que no lliga amb cap pel·lícula anterior, perquè trenca amb l’ordre de la unió dels membres dels Pirates del Barret de Palla.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”10.- One Piece Film: Strong World (2010)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

En Ruffy i els seus amics comencen el seu viatge en un bosc ple de monstres, però de cop i volta la Nami és segrestada i només deixa un missatge de comiat. Podran salvar-la del seu captor, Shiki, el Lleó Daurat?

Vint anys després de la seva fugida d’Impel Down, el llegendari pirata Shiki, el Lleó Daurat, que va perdre una batalla contra el Gol D. Roger, torna a aparèixer causant disturbis a Marineford. De camí a executar el seu pla, en Shiki es creua amb els Pirates del Barret de Palla i queda impressionat amb el coneixement de meteorologia de la Nami, així que la segresta per obligar-la a unir-se a la seva tripulació. La resta del grup acaba a Merveille, un arxipèlag d’illes flotants ple de bèsties monstruoses d’on intenten escapar mentre procuren salvar la Nami de les urpes del Lleó Daurat.

Com a promoció per la pel·lícula, es va publicar el Capítol 0 del manga que lliga la història de la pel·lícula amb el passat d’en Shiki i l’inici de la Gran Era de la Pirateria; i també es van emetre uns episodis especials a l’anime (que estan doblats en català).

Com que apareix la tripulació d’en Ruffy al complert, s’entén que la pel·lícula es troba entre la Saga de Thriller Bark i la de l’Arxipèlag de Sabaody i s’ubicaria després de l’Episodi 381. Oficialment es va estrenar entre els episodis 429 i 430, enmig de l’Arc d’Impel Down.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”11.- One Piece 3D: La persecució del Barret de Palla (2011)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

És l’onzena pel·lícula de One Piece i s’ubica després de la Saga de Thriller Bark i abans de la Saga de l’Arxipèlag de Sabaody. Aquesta és la primera pel·lícula de la sèrie llançada en 3D CGI. En Ruffy i la seva tripulació han de trobar el barret de palla del capità perquè un gos amb la fruita del diable de l’àliga se l’ha endut. El gos es diu Buzz i forma part d’una vella tripulació que ja fa temps que no sulca per la mar i el capità decideix que han d’abandonar. L’única forma de seguir navegant és aconseguint una bona recompensa, i just quan ho comenten es troben amb la tripulació d’en Ruffy. El capità Schneider ordena al seu gos que derroti la tripulació, però en comptes de fer-ho, en Buzz roba el barret d’en Ruffy, perquè sap que és una feina impossible encara que sigui fort gràcies a la seva fruita del diable. L’objectiu serà recuperar el barret per poder complir la promesa que en Ruffy li va fer a en Shanks.

La pel·lícula es va estrenar entre els episodis 489 i 490, a la fi mateixa de l’Arc de Marineford.

 

 

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”12.- One Piece Film: Z (2012)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

Aquesta és la primera pel·lícula produïda després del TimeSkip, i és la primera ubicada al Nou Món. La premissa és que els Pirates del Barret de Palla han de lluitar contra l’enemic més fort que han tingut mai, en Z. La pel·lícula va ser dirigida per Tatsuya Nagamine, que també va dirigir la vuitena pel·lícula, i va ser supervisada per l’Eiichiro Oda com a productor executiu, tal com va fer amb Strong World, on també va ser-ne guionista.  S’ubicaria abans de la Saga de Punk Hazard, després de l’Episodi 573, quan van sortir els episodis especials de la pel·lícula. Al film, hi apareixen en Kizaru, l’Aokiji, l’Akainu i diversos vicealmiralls més. A diferència del passat d’en Shiki que sí que forma part del cànon de la sèrie, tot el contingut de Film Z i del Volum 1000 que va sortir per donar més informació de la pel·lícula són de farciment.

La pel·lícula es va estrenar entre els episodis 576 i 577, episodis especials per a la pel·lícula que se situen poc abans de l’inici de l’Arc de Punk Hazard.

 

 

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”13.- One Piece Film: Gold (2016)” open=”yes” style=”fancy” icon=”caret-square”]

El film se situa a Gran Tesoro, un país independent i oficialitzat pel Govern Mundial on es troba la ciutat de l’entreteniment més gran del món. A la ciutat s’hi reuneixen pirates, oficials de l’Armada i milionaris de tot el planeta en un “santuari absolut” que el Govern no pot tocar.

Els Pirates del Barret de Palla participen en les diverses activitats i jocs d’atzar de la ciutat fins que l’Emperador d’Or, Gild Tesoro, els guanya amb joc brut. Captura en Zoro i promet a la banda que l’executarà si no li paguen tot el que han perdut a l’última aposta. A partir d’aquí, li intentaran robar tota la fortuna que guarda a la torre més alta de Gran Tesoro per poder rescatar en Zoro i alliberar totes les persones subjugades per la tirania de l’Emperador d’Or.

Representa que la trama se situa just després de la Saga de Dressrosa, després de l’Episodi 746. Oficialment, la pel·lícula es va estrenar entre els episodis 750 i 751, entre un arc de farciment per promocionar la pel·lícula i l’inici de l’Arc de Zou.

Aquesta pel·lícula està doblada en castellà i en català gràcies a la productora Selecta Visión i és la primera en emetre’s a Espanya, a més que és la primera en ser doblada en català. Es va estrenar el 4 de novembre de 2016 en tot l’Estat Espanyol, que són poc més de 3 mesos des de l’estrena al Japó (23 de juliol del mateix any).

[/su_spoiler]