#VolemOnePieceTV3 – Moviment per demanar nous episodis en català

Hem publicat als nostres comptes de Facebook i de Twitter les característiques d’un moviment per demanar nous episodis de One Piece en català anomenat #VolemOnePieceTV3. L’abril de 2017, els administradors del Projecte One Piece Català (que pren aquesta web com a seu), Marc Bertran (bertri11) i Oriol Canal (Kobasen), vam planejar un moviment per portar nous episodis doblats de One Piece al Canal Super3 mitjançant la pressió social dels fans de la sèrie. Vam estar negociant amb diverses pàgines que estaven més d’acord en demanar el retorn del Canal 3XL (cosa realment costosa per a Televisió de Catalunya) en comptes de voler demanar més episodis de One Piece en català. Vam deixar la iniciativa a l’estacada durant mesos, i quan vam rebre notícies sobre nous episodis doblats per al Detectiu Conan, vam assumir que fent pressió podíem obtenir el que seria més fàcil rebre per part de TV3: nous episodis de One Piece. Demanar tota una emissora per al retorn del Canal 3XL o que el Canal Super3 emetés alhora l’emissió dels programes i sèries del 3XL sortiria molt més car que comprar una tirada nova d’episodis de la sèrie i finançar un equip de doblatge per a traduir els episodis en català. És per això, que el setembre de 2017 vam decidir posar-nos en contacte amb diverses pàgines de Facebook de One Piece i d’anime en català i vam revifar el moviment que havíem pensat mesos abans. Però a partir de l’1 d’octubre, després del referèndum d’autodeterminació i tot el que va comportar fins a la fi del govern del PP el juny de 2018, vam mantenir el moviment aturat. No obstant, ara que el 155 ha acabat i TV3 disposa de nous ingressos de la Generalitat, hem pensat reflotar el moviment. El missatge que hem compartit per Facebook i Twitter és el següent:

Volem més One Piece a TV3

 • Com bé indica el nom d’aquest moviment, el que volem és el retorn de One Piece a TV3 amb el corresponent doblatge en català de nous episodis. Per fer això possible necessitem mostrar a Televisió de Catalunya que hi ha un munt de fans de la sèrie que estan disposats a fer-se notar per tal que aquesta torni en antena.
 • Ja fa molt que la programació infantil i juvenil de TV3 s’ha deformat i s’ha tornat més pobra. Reclamem el retorn de One Piece per a oferir al Canal Super3 una alenada del món dels animes dels ja difunts canals 3XL i K3 perquè creiem que l’anime en català és una bona forma d’aportar cultura al jovent català d’avui en dia, que només gaudeix de bons continguts d’anime en castellà i en canals de pagament (com Netflix), o comprant DVDs/Blu-rays.

Per què ara?

 • Portem cinc anys d’espera sense notícies sobre els esperats nous episodis de One Piece i en vista que l’aposta per l’anime en català als cinemes de Selecta Visión ha sigut un encert, volem que TV3 se n’adoni i aposti pel doblatge de One Piece i d’altres sèries per trencar amb tota aquesta sequera de continguts anime de Televisió de Catalunya.
 • Aprofitem el revol que ha causat la pel·lícula “One Piece Film Gold” per tal de demanar nous episodis de la sèrie, ja que ha tingut un gran èxit a tot Catalunya.
 • També aprofitem que TV3 ha apostat pel doblatge de nous episodis i 4 pel·lícules del Detectiu Conan (després de 8 anys sense contingut nou en català) perquè faci una mirada a d’altres sèries que han deixat amb doblatges a mitges (One Piece, Bleach, Doctor Who etc). Com a alternativa, reclamem el retorn del canal 3XL a la programació.
 • La nova tanda de contingut de Detectiu Conan, a més, ha tingut una gran audiència i volem remarcar que els fans de l’anime també reaccionarien amb el retorn de One Piece.
 • Hem descobert a partir del web de transparència de CCMA, que TV3 està buscant animes per doblar i nosaltres tenim una proposta força evident: One Piece.
 • Som la llengua de l’Estat Espanyol que ha traduït més episodis de la sèrie i quan vam emetre per primer cop l’episodi 405 vam ser la llengua que havia traduït més episodis del món. Volem recuperar el ritme que dúiem i que ja fa molt que vam perdre.

Com ho farem?

Proposem una enviada massiva de correus a la pàgina de Facebook i al Twitter de TV3 (i a Atenció a l’Audiència de TV3) amb el missatge: “Volem més One Piece #VolemOnePieceTV3” annexant el nombre de pàgines que estan d’acord amb el moviment per mostrar quants seguidors som els que volem el retorn de One Piece, noms que trobareu al final d’aquest post de Facebook i d’aquesta imatge de Twitter.

MOLTES GRÀCIES A TOTS PER PARTICIPAR EN AQUEST MOVIMENT!

Marc Bertran (bertri11) i Oriol Canal (Kobasen),

Administradors del Projecte One Piece Català

onepiece@xarxacatala.cat

Document original en PDF

5 Comments

 1. Apothicon115

  Si això surt endavant, poden fer una molt bona estratègiaper a que el públic no s’impassientés:
  Podrien tornar a emetre des del començament tota la sèrie i, mentrestant, poden anar traduïnt els nous. Així, quan s’acabéssin els antics, tindrien ja uns quants dels nous per emetre.

  Espero que aquesta proposta els arribi, ja que seria la més viable junt amb Bola de Drac.

 2. SrStewiie

  Hola bones!
  Aquesta pag m’encanta per veure aquesta gran serie.
  Trobu que el doblatge mola molt i es molt divertit, pero des que abacat l’episodi 516 sentu com si em faltes alguna cosa jejej…
  Seria genial disfrutar de nous episodis de One Piece en catala.
  Es una pena que la serie estigui a mitjes, a mes ara segur que s’ha de posar mooolt interesant!!

  M’agradaria saber com esta la situacio actual (tema doblatge) i pensu que seria genial que aquest projecte es reprengues.
  Seria lu seu que ja que l’han començat l’acabessin 🙂

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.