One-Piece-Film-Gold-Gild-character

Dissabte 23 de juliol es va estrenar als cinemes japonesos la pel·lícula One Piece Film Gold,  i tal i com es va fer amb Film Z, es van entregar uns volums especials amb contingut extra sobre personatges i escenes. Quan es va estrenar la pel·lícula, van regalar el Volum 777, que conté la història completa de l’antagonista de la pel·lícula, Gild Tesoro, i a ArlongPark la van traduir en anglès i a Pirateking al castellà. Nosaltres hem traduït el passat d’en Gild Tesoro al català perquè la pugueu llegir lliurement i en exclusiva:

Infància

Tesoro va néixer en una família pobre. Li agradava cantar. Tenia enveja dels espectacles i solia veure’ls des de fora dels recintes. No era capaç de fer amics perquè era pobre. El seu pare era un ludòpata, un addicte a les apostes que es gastava molts diners. Un dia, el seu pare va morir a causa d’una malaltia, malaltia de la que s’hauria curat amb una operació si hagués tingut calés suficients per pagar-la.

Amb 12 anys

La família de Tesoro era encara més pobre. La seva mare odiava l’alegra cançó que cantava el seu fill. Tesoro es va tornar malvat i va abandonar casa seva. Tesoro robava diners perquè no en tenia. Quan li donava diners als altres, aquests es convertien en els seus amics. Passava els dies apostant, bevent i lluitant.

Amb 16 anys

Tesoro va patir una devastadora derrota en un casino il·legal. Els seus “amics” es van allunyar d’ell immediatament. Va estar a punt de ser raptat per un comerciant d’esclaus, però encara que va patir moltes ferides, se’n va poder escapar.

Un dia va conèixer una noia en una Casa de Subhasta d’Humans. Es deia Stella i tenia 18 anys. Ella ja coneixia els mals hàbits d’en Tesoro. La van obligar a convertir-se en esclava perquè el seu pare va perdre una aposta.

L’Stella li va dir “ets un gran cantant”. Es van enamorar mútuament, tot i que ella vivia engarjolada. També li va dir “algun dia algú em comprarà però no serà capaç de comprar el meu cor”.

Tesoro va decidir que compraria l’Stella i que deixaria de cometre crims perquè ella els odiava. No obstant, el seu preu era desorbitat. Tesoro va treballar molt dur cada dia sense menjar ni dormir. Stella parlava tots els dies amb ell i Tesoro sempre plorava d’emoció perquè n’estava molt enamorat d’ella. Tesoro li va explicar que el seu somni era cantar algun dia en un gran escenari.


Amb 19 anys

Tenryuubito_mark

Marca dels Dracs Celestials

Tesoro estava esgotat per l’excés de feina, però era un home feliç. Un dia, els Dracs Celestials van visitar la zona i van comprar l’Stella, sense preocupar-se pel seu preu (ja que no era un problema per ells). Tesoro va entrar en còlera però va ser derrotat per un dels guàrdies de seguretat dels Dracs Celestials.

Stella va dir-li: “Gràcies. Has treballat molt per mi. Sóc la persona més feliç del món”. Mentre plorava, va continuar dient: “He sigut feliç des del fons del meu cor”. Tesoro va cridar “Stella…!!!” i va ser portat a Mariejois per intentar atacar a un Drac Celestial.

Segons l’Oda, les paraules de l’Stella són la resposta a tot en la pel·lícula, però el Tesoro no va poder sentir-les a causa de la ràbia.

Tesoro es va convertir en un esclau. El seu amo li va dir que no podia riure sense el seu permís. Stella probablement estava també a Mariejois, però Tesoro no la va poder trobar mai.

 

Amb 21 anys

Tesoro va sentir que l’Stella havia mort. No podia parar de plorar. Tesoro va adonar-se que Stella va morir amb desesperança perquè ell no va poder aconseguir suficients diners. La seva ràbia i els seus remordiments cada cop eren majors. En Tesoro es va obsessionar pels diners.

Cicatriz_de_Gild_Tesoro

Cicatriu en forma d’estrella d’en Gild Tesoro, vista a l’Especial One Piece Heart of Gold

Segons l’Oda, l’Stella va ser feliç fins la seva mort tot i ser una esclava. Ella sempre recordava els tres anys feliços que va passar amb en Tesoro. Sabia que ell l’estimava des del fons del seu cor, tal i com ella l’estimava a ell.

Amb 26 anys

Tesoro va aconseguir escapar de Mariejois gràcies a en Fisher Tiger. Des de llavors, es va amagar i poc a poc va començar a cometre delictes greus. Tesoro odiava els rics i els aristòcrates i va canviar la seva marca d’esclau per una estrella.

Amb 29 anys

La Donquixote Family va subhastar la Goru Goru no Mi. Tesoro va enviar uns quants criminals a la subhasta i aquests van matar molta gent. Tesoro va aconseguir la Goru Goru no Mi i se la va menjar.

Realment en Doflamingo no tenia intenció de vendre-la a ningú. Li va molestar molt el que va passar i va manar diversos assassins a pel Tesoro, però aquest els va derrotar a tots.

Amb 32 anys

Tesoro es va tornar famós com a pirata que comprava moltes armes. En Doflamingo també es va fer ressò de la seva fama. Mr. Tanaka s’uneix a la banda pirata d’en Tesoro.

Amb 33 anys

La Donquixote Family va intentar-lo matar de nou, però no van poder perquè els Pirates d’en Tesoro ja eren prou poderosos. En Doflaminga va decidir canviar de pla i aprofitar-se d’en Tesoro com a soci en els negocis en comptes de matar-lo. Tesoro va aconseguir tenir contacte amb el Govern Mundial gràcies a en Doflamingo. Dice s’uneix a la tripulació d’en Tesoro.

Segons l’Oda, mai sabrem quina en tenia de cap en Doflamingo amb en Tesoro de cares al futur.

Amb 35 anys

Tesoro va tenir molt èxit amb els seus negocis il·legals. Tot el que volia es convertia en realitat gràcies als poders de la Lucky Lucky no Mi de la seva nova companya, la Baccarat.

La construcció de Gran Tesoro va finalitzar. Molta gent rica, jugadors i corredors d’apostes es van reunir a Gran Tesoro. Tesoro tenia la intenció que fins i tot els Dracs Celestials l’obeïssin en un futur. Tesoro va decidir riure’s de la gent a qui l’esperança s’havia tornat desesperació.

Tesoro: “L’amo del show no sóc jo. Els veritables amos del Gold Stella Show són les persones a qui l’esperança se’ls torna desesperació quan perden tots els seus diners. Els diners poden comprar qualsevol cosa. Em convertiré en el déu del món. Sóc la persona que decideix de què riure’s”.

Amb 41 anys, al present, Film Gold

Els Pirates del Barret de Palla arriben a Gran Tesoro. Tesoro pretenia matar en Doflamingo al futur. Està molt content perquè en Ruffy hagi derrotar en Doflamingo, hagi declarat la guerra al Govern Mundial i hagi colpejat un Drac Celestial a Sabaody.

COMPTE! SPOILERS DE LA PEL·LÍCULA

Els plans d’en Tesoro comencen a esfondrar-se a causa de la traïció de Carina. L’aigua del mar fa que els Barret de Palla i els presoners s’alliberin del control d’en Tesoro.

Tesoro: “Aquells que no tenen diners, no poden aconseguir res!”
Ruffy: “Jo tinc una cosa que no pots comprar amb diners!!”

Tesoro colpeja en Ruffy amb totes les seves forces. Tesoro no es cansa perquè realment es creu un déu. Però el seu show “arrogant” arriba a la seva fi gràcies a en Ruffy. Tesoro per fi recorda les últimes paraules d’Stella: “He sigut molt feliç”.

En Ruffy derrota el Tesoro amb el Gomu Gomu no Leo Rex Bazooka.

Detalls extra que s’aclareixen al Volum 777 

  • El Vicealmirall Chaton i en Fujitora són amics. Chaton és popular entre la gent però no entre els soldats de l’Armada. Adora les dones precioses.
  • Tsuru tracta a la Vicealmirall Momousagi com una germana petita. Momousagi pot seduir els pirates. La seva famosa espasa es diu Konpira (金毘羅). Té tatuada una aranya a la cuixa.

tumblr_oaqus9UfcI1u6www0o2_400– Diàleg entre en Sabo i el Lucci després del seu combat durant la pel·lícula:

Sabo: “Adéu, Bob!”
Lucci: “Em dic Rob.”