Glosa de One Piece

En aquest apartat trobareu un llistat ordenat per ordre alfabètic amb paraules del món de One Piece en japonès, amb la seva versió catalana i la seva definició. Són mots d’ús freqüent i diversos tecnicismes i hi teniu un total de 225 definicions.

Podeu fer click directament a una lletra de les següents per trobar amb més facilitat la paraula que busqueu:


ABCDEFGHIJKLMNOPQR STU VWXYZ


Aquesta llista de paraules serà actualitzada de tant en tant pels administradors de la web! Esperem que sigui molt útil per a tots vosaltres!  😉

 

 

A

Adam: És un arbre llegendari al voltant del qual es va construir una ciutat que estava sempre en guerra. Es diu que l’arbre es mantenia dempeus sense importar les bombes que llancessin. Amb la fusta d’aquest arbre es va construir el vaixell del Gol D. Roger, l’Oro Jackson, i el segon vaixell dels Barret de Palla, el Thousand Sunny.

Akagami: Akagami és la paraula japonesa equivalent a “Pèl-Roig”. Es pot trobar al pseudònim del pirata Shanks i al nom de la seva banda (Pirates del Pèl-Roig).

Akuma no Mi: (Fruita del Diable) Són unes estranyes fruites que atorguen poders a aquells que se les mengin però a canvi perden la capacitat de nedar.

All Blue: És un mar llegendari, es diu que és l’únic lloc al món on els mars del North Blue, South Blue, East Blue i West Blue es connecten. En aquest oceà llegendari es diu que es poden trobar peixos de tots els mars. El somni d’en Sanji és trobar-lo i diu que se situa a la  Grand Line.

Ama Kakeru Ryuu no Hizume: (La peülla del drac celestial) És una marca utilitzada pel Poble dels Dracs Celestials per marcar als esclaus amb ferro roent.

Aochari: És el nom de la bicicleta de l’Aokiji.

Aqua Laguna: És una inundació que es produeix tots els anys a Water 7. Cada any la ciutat s’enfonsa una mica més per les conseqüències de l’Aqua Laguna. L’Iceburg planeja convertir la ciutat en una embarcació gegant per solcar l’Aqua Laguna i evitar que aquesta inundi la ciutat.

 

B

Baratie: És un restaurant marítim regentat pel famós pirata Zeff Peus Rojos, que està localitzat a East Blue i és proper a l’entrada de la Grand Line.

Baroque Works: (Banda Baroque) és una organització criminal dirigida pel Crocodile (àlies Mr. 0). La seva tasca principal és la de caça-recompenses, però en Crocodile planeja utilitzar-la per fer-se amb el control d’Alabasta.

Bezan Black: És el vaixell dels Pirates del Gat Negre.

Big Top: És el vaixell dels Pirates d’en Buggy.

Bikkuri Zombie: (Zombis Sorpresa) Són un esquadró format per zombis que utilitzen com a cos els adorns de la mansió d’en Hogback.

Billions: (Bilions) Són 200 persones sense rang dins de la Banda Baroque que treballen sota les ordres dels Agents Oficials (del Mr. 0 al Mr. 5).

Billower Bike: És el nom de la moto de l’Smoker. Aquesta moto funciona propulsada pel fum que genera amb els seus poders.

Bliking: És el vaixell dels Pirates d’en Wapol.

Bon Bag: Són un tipus de bosses creades a partir de les bombolles de sabó de l’Arxipèlag de Sabaody que s’utilitzen per carregar amb l’equipatge. Es duen subjectes d’una corda, com si es tractessin de globus.

Bon Chari: És una bicicleta voladora que es pot llogar a l’Arxipèlag de Sabaody. Aquestes bicicletes estan creades amb les bombolles procedents de la resina dels manglars.

Branchiotank 5: El Soldier Dock System: Channel 5 del Thousand Sunny. Un tanc amb forma de branquiosaure.

Brontosaurus: (Apatosaure) És una de les espècies de dinosaures que habiten Little Garden.

Busoushoku: (Trets d’Armament/d’Armadura) És un dels diferents tipus de Haki que existeixen. Aquesta habilitat permet crear una espècie d’escut capaç de protegir a qui la fa servir, però també pot usar-se de manera ofensiva. Les Kuja imbueixen les seves fletxes d’aquesta energia fent-les més destructives i gràcies a aquest escut és possible tocar als usuaris de les habilitats Logia.

Buster Call: És una ordre d’emergència que convoca cinc Vicealmiralls de l’Armada i deu vaixells de guerra (una força militar de nivell de guerra nacional). Només un Almirall o l’Almirall de Flota poden donar aquesta ordre. L’Spandam la va donar perquè l’Aokiji li va donar la potestat de fer-ho entregant-li el Cargol Telèfon Daurat.

 

C

Calm Belt: (Cinturó de la Calma) Forma les aigües que envolten la Grand Line. És impossible travessar aquestes aigües, les corrents magnètiques de la Grand Line fan que el vent no hi bufi, a més estan infestades de monstres marins de mida sobrenatural.

Candy: És el nom d’un dolç que conté l’estimulant altament additiu NHC10. En Caesar els utilitza per retenir i controlar un grup de nens sense que aquests s’adonin que estan sent drogats.

Chuui: (Sotstinent) Càrrec inferior al del Tinent dins la jerarquia de l’Armada. És el desè rang més alt de la Marina.

Chuujou: (Vicealmirall) Ocupen la posició d’assistents dels Almiralls i és el tercer rang més alt de la Marina. Se sap que tots els soldats a partir d’aquest rang dominen el Haki.

Chuusa: (Comandant) Assistent del capità al càrrec de la base de l’Armada on exerceixin.

Cipher Pol: És una agència d’agents del govern, composta per nou divisions. S’encarreguen de fer treballs encoberts en nom del Govern Mundial. Existeix una divisió especial, la CPAegis-0, que treballa al servei exclusiu del Poble dels Dracs Celestials.

Coating: (Recobriment) És un revestiment de resina dels manglars de l’Arxipèlag de Sabaody que permet als vaixells submergir-se sota l’aigua i arribar a l’Illa dels Tritons.

Combat: És un dels jocs del Davy Back Fight. Es tracta d’un combat de boxa entre els capitans de les dues tripulacions.

Cooking George: És el vaixell dels Pirates d’en Peus Rojos.

Criminal: És una prestigiosa marca de roba creada pel famós dissenyador Pappug.

Cutty Wagon: És la balsa que formen la Porche, en Capoty i en Monda per la Cursa del Donut.

Cyberpanda: És una falsificació de la marca Doskoi Panda, però curiosament resulta ser més cara que aquesta.

 

D

Dai Kaizoku Jidai: És el nom original de la “Gran Era de la Pirateria”.

Davy Back Fight: És un joc entre pirates en què s’aposten membres de la tripulació. Gràcies a aquests jocs moltes bandes poden absorbir-ne d’altres per fer-se més nombroses i fortes.

Den Den Mushi: (Cargols Telèfon) Són el principal mètode de comunicació del món de One Piece. N’hi ha diversos models que vénen a substituir els telèfons, faxos o transmissors del món real.

Dial: Són petxines especials utilitzades a Skypiea. Són la font d’energia d’aquesta gent i són utilitzats per donar llum, per propulsar transports o com a armes.

Donut Race: (Cursa del Donut) És un joc que forma part del Davy Back Fight. Consisteix en una cursa aquàtica al voltant de l’illa sobre la qual es competeixi.

Dosko1 Panda: És una falsificació més barata de la marca Doskoi Panda.

Doskoi Panda: És un logotip d’una marca fictícia que apareix sobre diverses coses a One Piece. És la versió de One Piece de la famosa companyia “Acme” dels Looney Tunes.

Dreadnaught Sabre: És el vaixell insígnia de la Flota de Don Krieg.

Drinker Pub: És el bar d’Orange que els Pirates d’en Buggy van usar com a base.

 

E

East Blue: És el mar que es troba més a l’est. Aquest és el lloc on comença l’aventura d’en Ruffy i on va ser executat en Gol D. Roger.

Eizou Den Den Mushi: (Cargol Projector) Un Cargol Telèfon que exerceix la tasca de projector d’imatges. “Eizou” significa “projecció” en japonès.

Eternal Pose: (Brúixoles Eternes) Són una variació dels Log Pose. La diferència és que aquestes brúixoles sempre apunten a la mateixa illa que resulta útil per arribar o tornar a illes sense recórrer el camí usual.

Eve: (Arbre Eva) És un arbre llegendari conegut per “Arbre Lluminosa Eva” al voltant del qual es va fundar l’Illa dels Tritons. Aquest arbre absorbeix la llum de la superfície que es fa arribar fins a les seves arrels que brillen il·luminant així el fons marí. És l’arbre més gran dels Manglars Yarukiman.

Extol: (Èxtol) És la moneda oficial d’Skypiea. 10.000 Èxtols equivalen a 1 Belly.

 

F

Flintlock: És l’arma de foc més utilitzada en el món de One Piece. Les Flintlock reals necessiten ser carregades amb cada tret, però l’Oda per donar dinamisme a la sèrie va dir que en el seu món poden disparar repetides vegades.

Florian Triangle: (Triangle Florià) Són unes aigües misterioses on es diu que desapareixen els vaixells en estranyes circumstàncies per a més tard reaparèixer sense la seva tripulació. La gent parla de l’existència de fantasmes.

Franky Family: (Família Franky) És una companyia de desmantelladors formada per tots aquells que van suspendre l’examen d’accés a la companyia Galley-La. La Franky Family també exerceixen de caça-recompenses, els seus integrants s’encarreguen de robar i derrotar als pirates de Water 7.

Full: És el vaixell de la Banda Baroque. Aquest és el vaixell que feia servir la Pols de Dansa per provocar les pluges.

Funegiri: (Talla Vaixells) És la paraula japonesa equivalent a “Talla Vaixells”, el sobrenom pel qual és conegut el Capità T-Bone.

Funkfried: L’espasa de l’Spandam que posseeix el poder de la Zou Zou no Mi.

 

F

Galley-La: És una companyia de fusters de Water Seven. Són coneguts com els millors en el món en el seu treball.

General Zombie: (Zombis Generals) És el grup de zombis més fort. Són zombis amb cossos de persones llegendàries.

Gensui: (Almirall de la Flota) És el càrrec més alt del Quarter General de l’Armada.

Ghost Ship: (Vaixell Fantasma) És un vaixell pirata fantasma que suposadament solca les aigües del Triangle Florià.

Gochou: (Suboficial) El primer rang per sobre dels de soldat ras: Recluta, Aprenent i Soldat de Primera Classe.

Going Merry: És el primer vaixell dels Pirates del Barret de Palla. El seu mascaró de proa i el seu nom estan inspirats en el majordom de la Kaya, en Merry.

Golden Den Den Mushi: (Cargol Telèfon Daurat) És un Cargol Telèfon daurat amb un botó a la closca. En prémer aquest botó es convoca la Buster Call. Només en Sengoku i els Almiralls de l’Armada tenen la capacitat d’utilitzar el Cargol Telèfon Daurat. L’Spandam va utilitzar el que li va confiar l’Aokiji, en cas que fes falta emprar-lo després de capturar la Nico Robin.

Gorousei: (Cinc Estrelles Ancianes) És la màxima institució del Govern Mundial, està format per cinc homes que dirigeixen l’Armada, tots els Cipher Pol i han fet un pacte amb els Set Guerrers del Mar. Són els líders del Govern Mundial.

Grachoco: Els “Grachoco” o “Grand Line Chocolate” (Xocolates Grand Line) són unes preses de xocolata que porten inscrites en ells “Grand Line First Half” (la Primera Meitat de la Grand Line). Es venen a l’Arxipèlag de Sabaody i s’utilitzen com a record per al Nou Món.

Graman: Els “Graman” o “Grand Line Manjuu” són uns manjuu que porten inscrits en ells “Grand Line First Half” (la Primera Meitat de la Grand Line). Es venen a l’Arxipèlag de Sabaody i s’utilitzen com a record per al Nou Món.

Grand Line: És l’oceà que envolta el món i divideix els altres quatre mars. Els corrents magnètics fan que a l’aigua que la voreja no hi bufi el vent i impedeix el seu accés amb el Cinturó de la Calma. L’única forma d’entrar és a través d’un dels encreuaments entre la Grand Line i la Red Line (l’únic continent del món). És un dels llocs més perillosos del món i també és on en Gol D. Roger va amagar-hi el seu tresor, el One Piece.

Grasen: Els “Grasen” o “Grand Line Senbei” (Galetes d’Arròs Grand Line) són uns senbei que porten inscrits en ells “Grand Line First Half” (la Primera Meitat de la Grand Line). Es venen a l’Arxipèlag de Sabaody i s’utilitzen com a record per al Nou Món.

Great Eirik: És el vaixell dels Pirates Gegants Guerrers.

Groggy Ring: (Ring Groggy) És un dels jocs del Davy Back Fight. El joc consisteix en una mena de partit de futbol en què un membre de cada equip té una pilota sobre el seu cap. L’única norma és que està prohibit utilitzar armes. Guanya l’equip que faci el primer gol.

Grove: És com s’anomena cadascun dels manglars que formen l’Arxipèlag de Sabaody.

Gunsou: (Suboficial en Cap) Un oficial en promoció per sobre del Suboficial.

Gyojin: (Homes-Peix) Són criatures amb qualitats humanes i característiques de peix. Hi ha diverses races conegudes, amb diferents habilitats depenent de la raça del peix que siguin. La seva força és deu vegades superior a la d’un ésser humà.

Gyoverly Hills: És la zona més adinerada de l’Illa dels Tritons, on resideix la seu de la marca “Criminal”.

 

H

Haisenjima: (Illa del Desballestament) És el cementiri de vaixells de Water 7, el qual va ser el lloc de treball dels Toms Workers.

Haki: El Haki o Ambició és la capacitat per canalitzar l’esperit o el poder interior que pot emanar de cada un de forma ofensiva o defensiva. El seu ús pot des d’inspirar només por fins a realitzar un potent atac capaç d’aturar les habilitats d’una Fruita del Diable. Poques persones són capaces de fer ús d’aquest poder i solament una entre un milió té un Haki més poderós anomenat “Haoshoku Haki” o “Ambició amb Trets de Dinastia/Haki del Rei” capaç de fer que es desmaïn grans grups de persones amb només desitjar-ho, o mantenir a ratlla bèsties salvatges.

Haoushoku: (Trets de Dinastia/Trets d’un Rei) És un dels diferents tipus de Haki que existeixen. És el menys comú de tots, tant que només arriba a adquirir-lo un de cada un milió. Aquesta habilitat crea una presència tan forta que és capaç d’atemorir perilloses bèsties i fins i tot fer perdre el coneixement a aquells que no tenen voluntat, en casos extrems és fins i tot capaç d’afectar el propi entorn.

Heaven’s Gate: (Porta del Cel) És l’entrada a Skypiea, custodiada per l’Amazona, una anciana que s’encarrega que els visitants paguin MIL MILIONS d’Èxtols per l’entrada. Tot aquell que no paga aquest impost és declarat criminal.

Heso: (Melic) És la forma tradicional de salutació que tenen els habitants d’Skypiea, equivalent al nostre “hola”.

Hitsugibune: (Vaixell Taüt) És el petit bot d’en Mihawk en forma de taüt i sense cap mena de salvavides ni cap sistema de protecció.

Human Auction: (Casa de Subhastes) És una casa de subhasta d’esclaus realitzada a l’Arxipèlag de Sabaody.

Humandrillus: (Humandrils) Són una raça molt intel·ligent de babuïns que imiten i aprenen dels éssers humans, fins al punt d’usar armes i copiar les seves tècniques de combat.

 

I

Impel Down: És una presó de màxima seguretat a càrrec del Govern Mundial, on són enviats els pitjors criminals i pirates buscats per l’Armada i el propi Govern. La presó es troba sota el mar dins el Cinturó de la Calma.

Island Kujira: (Balena Illa) És un tipus de balena procedent del West Blue. Són capaces d’aconseguir la mida d’una illa, d’aquí el seu nom. Normalment solen viatjar en grups de balenes.

Isshi-20: (Els 20 Metges) Quan en Wapol va desterrar tots els metges de Drum, va seleccionar un grup de metges selectes per al seu ús personal, aquest grup es diu el “Isshi-20”. Tot ciutadà que necessités atencions mèdiques havia d’anar davant d’en Wapol i suplicar-li que li atenguessin els seus metges.

Ittouhei: (Soldat de Primera Classe) El rang més alt d’entre els soldats rasos de l’Armada.

Ittouryuu: (Estil d’una katana/d’un sol sabre) És una disciplina d’espasa que consisteix en la utilització d’un únic sabre.

 

J

Jolly Roger: És el nom de la tradicional de la bandera pirata formada per una calavera i dos ossos creuats sobre un fons negre.

Juni: (Oficial d’Autorització) Un oficial designat per un Capità de l’Armada.

Junshou: (Comodor) Capità major de l’Armada. L’Smoker va ser ascendit a Comodor després de la derrota d’en Crocodile a Alabasta.

 

K

Kaigun: (Armada) És la força militar marina del Govern Mundial. El Quarter General de l’Armada estava situat a Marineford, però després del Salt Temporal va ser traslladat al Nou Món.

Kaigunhonbu: (Quarter General de l’Armada) És la base principal de l’Armada situada al segon encreuament de la Grand Line amb la Red Line (Marineford, per ser més exactes). Dos anys després de la Guerra de Marineford, el quarter va ser traslladat al Nou Món i Marineford va esdevenir la seu del G-1.

Kairouseki: (Pedra Marina a Film Gold) És una pedra que prové del fons marí i té la capacitat d’afeblir els poders de les Fruites del Diable i l’energia dels seus usuaris mentre estiguin al contacte amb ella. Amb aquest material es construeixen cel·les i armes amb la intenció de retenir els usuaris de les fruites.

Kaisoku Swanda: És el vaixell del Mr. 2 Bon Kure. A la vela s’hi pot llegir la inscripció “Okama wai” (el camí del transvestit).

Kaizoku: És la paraula japonesa que es pot traduir com a “pirata”. Un pirata és qualsevol que alça una Jolly Roger al seu vaixell, tant si es comet un acte de pirateria o no. Encara que per ser pirata no t’han de posar recompensa, l’Armada et pot arrestar igualment si ho ets.

Kaizoku Dan: És una paraula japonesa que es pot traduir com a “banda pirata o tripulació pirata”. Es van formar moltes tripulacions pirata després de la mort d’en Gol D. Roger per a buscar el One Piece a la Grand Line, fet que es coneix com l’inici de l’Era Daurada de la Pirateria.

Kaizoku-ou: És una paraula japonesa que es pot traduir com a “rei pirata o Rei dels Pirates”. Aquest títol només l’ha ocupat en Gol D. Roger i només el tornarà a ocupar el pirata que trobi el One Piece.

Kanshi Den Den Mushi: (Cargol Telèfon de Vigilància) És un Cargol Telèfon encarregat de la vigilància que exerceix la tasca de càmera de seguretat. Aquests porten incorporada una antena i són capaços de enregistrar imatge i so que després envien a un cargol central que emet aquestes projeccions en diversos monitors.

Karasumaru: (El Corb) És la barca que en Ruffy, en Sanji i l’Usopp van fer servir per solcar la Carretera Làctia.

Kasuu: És una espasa que pertanyia a en Mr. 11, de la Banda Baroque, abans que fos capturat per l’Armada i passés a mans de la Tashigi. És una de les 50 Ryou Wazamono i el seu nom es tradueix com a “Estat de Flor”.

Kaze no Musubime: (Nus de Vent) És una creació de l’illa de Weatheria, uns nusos de corda que en deslligar-los creen grans ventades.

Kenbunshoku: (Trets d’Observador/d’Observació) És un dels diferents tipus de Haki que existeixen, també conegut com “Mantra” per la gent d’Skypiea. Aquesta habilitat permet sentir la presència d’altres, encara que no estiguin a la vista, i predir els seus moviments. Els usuaris més experts poden preveure el futur pròxim, com és el cas d’en Katakuri.

King Bull: (Rei Yagara) És una raça de yagares més desenvolupada i capaç de solcar les aigües més violentes. La Família Franky en té dos: en Sodoma i en Gomorra.

Klabautermann: És un personatge de conte de fades alemany que s’ha utilitzat a One Piece per representar la personificació de l’esperit d’un vaixell. Si un vaixell molt estimat per la seva tripulació es troba en perill, es personifica en el Klabautermann per avisar-los del perill. El Going Merry en tenia un i va ser vist per l’Usopp a Skypiea i per l’Iceburg a l’Illa del Desballestament.

Ko Den Den Mushi: (Cargol Telèfon Nadó) És la versió portàtil dels Cargols Telèfons normals. “Ko” significa cria/nadó en japonès, de manera que aquest cargol és més petit que la resta. També es pot emprar com a altaveus.

Kokutou Yoru: (Nit d’Espasa Negra) és una de les 12 Saijo Oo Wazamono, les espases de grau suprem, i també és una “Espasa Negra” (黒刀, Kokutō). És la millor espasa del món i el seu propietari és en Dracule Mihawk, el millor espadatxí del món.

Kraken: És una criatura marina mitològica. Es tracta d’un pop gegant arribat des del Pol Nord que atemoreix el fons marí. En Ruffy en bateja un amb el nom de “Surume”.

Kuigosu: És un tipus de fusta sorprenentment pròspera, capaç de treure a flotació grans pesos. El Franky en lliga grans blocs a la popa del Thousand Sunny per poder flotar en ascensió cap al Nou Món des de l’Illa dels Tritons.

Kuja: És una tribu formada exclusivament per dones, les quals són guerreres, a Amazon Lily. Quan en Ruffy va aparèixer a l’illa, moltes deien que era la primera vegada que veien un home. Una tribu d’amazones residents d’Amazon Lily. El seu nom és tradueix per “Nou Serps”.

Kukri: L’arma que utilitza en Helmeppo. Els kukris són uns matxets corbats nepalesos.

Kuro Den Den Mushi: (Cargol Telèfon Negre) És un tipus de Cargol Telèfon utilitzat per punxar converses d’altres cargols. “Kuro” significa “negre” en japonès. Acostuma a ser de polsera.

Kurohige: És la paraula japonesa equivalent a “Barbanegra”. És el nom original pel qual és coneguda la banda pirata d’en Barbanegra i el sobrenom del seu capità, Marshall D. Teach.

Kurosai FR-U 4: El “Soldier Dock System: Channel 4” del Thousand Sunny. Una moto amb forma de rinoceront.

Kyohei: És una paraula japonesa que significa “soldat/guerrer gegant”, és el nom de la raça de gegants que habita el món de One Piece.

KYP: Una munició especial per als rifles dels Yeti Cool Brothers. Aquests cartutxos contenen un potent gas capaç d’emborratxar als seus rivals en un instant.

 

L

Lassoo: És l’arma del Mr. 4, un canó de pilotes de baseball que “es va menjar” la Fruita Inu Inu, model “Gos salsitxa”.

Log Pose: Són unes brúixoles que funcionen amb els corrents magnètics entre les illes del Grand Line. Un cop s’arriba a una illa la brúixola es carrega amb la força magnètica d’aquesta i comença a apuntar al següent destí.

Logia: És una de les tres famílies de les Fruites del Diable. Atorga poders elementals a l’usuari i la capacitat de generar i transformar-se en un element, juntament amb la intangibilitat i la regeneració corporal.

 

M

M-H-5: És l’últim recurs d’en Don Krieg per assegurar-se la victòria durant l’Arc del Baratie. És un gas verinós mortal que llança a través del seu escut.

Marutabune: És el vaixell dels Pirates d’en Barbanegra. Va ser destruït dos cops: el primer a Jaya a causa del Corrent del Knock Up i el segon, abans d’entrar al Nou Món perquè en San Juan Wolf va intentar pujar-s’hi i el vaixell no va aguantar tan pes.

Meitou: El nom que reben les espases de renom. Aquestes són les dotze espases de grau Saijo Oo Wazamono (com la Yoru d’en Dracule Mihawk), les 21 espases de grau Oo Wazamono (com la Wado Ichimonji i la Shusui d’en Zoro), les 50 espases de grau Ryo Wazamono (com la Kashu de la Tashigi), i espases de grau Wazamono.

Mermaid Cafe: (Cafè de les Sirenes) És un restaurant regentat per Madame Shyarly al Pujol de Corall de l’Illa dels Tritons. Totes les seves cambreres són sirenes de la Cala de les Sirenes. És un lloc d’alt atractiu turístic, al qual acudeixen molts homes, però en el qual no se serveix res de carn.

Millions: (Milions) Són 200 persones sense rang dins de la Banda Baroque que treballen sota les ordres dels Agents Frontera (Mr. 6 – Mr 12).

Mini Merry 2: El “Soldier Dock System: Channel 2” del Thousand Sunny. Un petit bot amb un motor de vapor i rodes de pala basat en el Going Merry.

Miss Love Duck: És el vaixell dels Pirates de l’Alvida.

Moby Dick: És el vaixell dels Pirates d’en Barbablanca. Va ser destruït per l’Akainu amb els poders de la Magu Magu no Mi durant la Guerra de Marineford.

Mugiwara: És la paraula japonesa equivalent a “Barret de Palla”, i el nom pel qual és coneguda la banda pirata d’en Monkey D. Ruffy i el sobrenom del seu capità.

Mutouryuu: (Estil sense katana/sabres) És una disciplina d’espasa que consisteix en lluitar sense espases.

 

N

Nakama: És una expressió japonesa, es podria traduir com a amic o company de viatge.

New Witch’s Bero: És el vaixell dels Pirates d’en Bellamy.

NHC10: Una droga estimulant altament addictiva inclosa als Candy que en Caesar utilitza per retenir els nens al seu experiment per engrandir humans.

Nidai Kitetsu: És una de les 12 Oo Wazamono. Igual que totes les espases Kitetsu, està maleïda.

Ningyo: És una paraula japonesa que es pot traduir com a “sirena”.

Nitouhei: (Aprenent) Una persona reclutada per l’Armada per a exercir de soldat.

Nitouryuu: (Estil de dues katanes/dos sabres) És una disciplina d’espasa que consisteix en lluitar amb dos sabres simultàniament.

Noah: Un vaixell gegantí enfonsat situat al Districte dels Tritons. Aquest vaixell va ser enfonsat fa centenars d’anys després d’un intent fallit per part de dels habitants de l’Illa dels Tritons per traslladar-se al món dels humans.

North Blue: És el mar situat més al nord. De moment no hi ha cap localització coneguda en aquest mar.

North Home: (Llar del Nord) És el vaixell d’en Montblanc Norland.

 

O

Okama: (Transvestit) Okama és una paraula japonesa, es podria traduir com a “transvestit” o “homosexual”.

One Piece: El llegendari tresor d’en Gol D. Roger, el primer Rei dels Pirates. El va amagar en algun lloc de la Grand Line i els rumors apunten que va ser a Raftel, l’última illa de la ruta. Els pirates viatgen al Grand Line a la recerca d’aquest tresor per reclamar el tron d’en Roger. Es desconeix quin tipus de tresor és realment el One Piece.

Onibaba: (Vella Dimoni) Personatge del folklore japonès que es menja als viatgers.

Oo Wazamono: Una de les categories de les Wazamono, són un total de 21 espases considerades les segones millors de totes. El seu nom es tradueix per “gran tall”.

Orbit: És el vaixell en què treballava en Sanji quan el van atracar els Pirates d’en Peus Rojos.

Oro Jackson: És el vaixell del Rei dels Pirates Gol D. Roger. Va ser construït pel llegendari fuster Tom, el mestre d’en Franky i l’Iceburg.

Osakana Bus: Una xarxa de transport de peixos autobús per desplaçar-se per l’Illa dels Tritons.

Ox Bell: (Campana Ox) Una campana sagrada situada a la plaça de Marineford que va pertànyer al vaixell Ox Lloyd. La campana es toca vuit vegades per donar la gràcies per l’any passat i vuit per agrair l’any que ve. En cas de tocar-se dues vegades, simbolitza l’arribada d’un desastre.

Ox Lloyd: Un vaixell de guerra de l’Armada que antigament portava la campana sagrada Ox.

 

P

Pacifista: Una sèrie de ciborgs creats pel Dr. Vegapunk a imatge i semblança del Shichibukai Bartholomew Kuma. Són armes humanes capaces de reproduir els raigs làser de la Fruita d’en Kizaru encara que no posseeixen el poder de la Fruita del Diable del Pacifista original, Bartholomew Kuma.

Paddle: (Pala) És el “Soldier Dock System: Channel 0” del Thousand Sunny. Un sistema de roda de pales per navegar sense vent.

Paradise: (Paradís) És el nom que rep la primera meitat de la Grand Line, a causa de com n’és de tranquil·la en comparació a la segona meitat, el cruent Nou Món.

Paramecia: És una de les tres famílies de les Fruites del Diable. Atorguen a l’usuari una habilitat que modifica el seu cos, els hi permet modificar el seu entorn o produir substàncies. Et donen una habilitat sobre humana, però no permeten al usuari ni transformar-se en un element ni en un animal. És la classe més comuna de Fruita del Diable.

Pluton: (Plutó) És una de les Armes Ancestrals. Es diu que és un vaixell de guerra capaç d’acabar amb el món. Els plànols d’aquesta arma van ser possessió del llegendari fuster Tom i van ser lliurats als seus deixebles Iceburg i Franky, per després ser destruïts pel segon a Enies Lobby.

Poneglyphs: Són antigues runes escrites en la llengua ancestral que contenen dades sobre la història. Molts creuen que són la clau per trobar les Armes Ancestrals.

Pop Green: Llavors de les plantes de l’Arxipèlag Boin capaces de créixer instantàniament. Una de les noves armes de l’Usopp després del seu entrenament amb l’Heracles.

Poseidon: (Posidó) És una de les Armes Ancestrals. En un dels Poneglyphs d’Skypiea s’esmenta aquesta arma.

Puffing Tom: És el primer Tren de Mar en funcionament. El seu nom és en honor al mestre d’aixa llegendari que el va crear, el senyor Tom.

 

Q

NO N’HI HA

 

R

Raftel: És l’ultima illa de la Grand Line i possiblement el lloc on en Gol D. Roger va amagar-hi el One Piece. Raftel també és el parador del Rio Poneglyph, una runa que explica la Veritable Història, objectiu vital de la Nico Robin.

Red Force: És el vaixell dels Pirates del Pèl-Roig.

Red Line: És l’únic continent del món. Creua horitzontalment la Grand Line. L’única forma d’entrar a la Grand Line és des d’un dels encreuaments entre la Red Line i la mateixa Grand Line des dels diferents mars, el Mont Invertit.

Reverie: És un concili mundial en el qual es reuneixen els reis i governants dels diferents països del Govern Mundial per discutir diversos assumptes. N’hi ha un de datat just després del Salt Temporal.

Rocket Man: És el primer Tren de Mar construït pel senyor Tom. Va ser el prototip del tren original, el Puffing Tom. Aquest tren va ser un fracàs i mai va ser utilitzat perquè la seva velocitat era incontrolable i el feia massa perillós. Va ser destruït a Enies Lobby després de ser utilitzat per arribar a la Torre Judicial i va ser abandonat durant la Buster Call.

Rokushiki: (Sis arts) És l’art marcial que dominen els membres del CP9. Han entrenat els seus cossos al límit durant anys i ara tenen la força de 100 homes. “Roku-shiki” vol dir “sis-arts” i com el seu nom indica, aquest art marcial es basa en sis tècniques de combat diferents. Les tècniques que el componen són Soru (Fulla d’afaitar), Geppou (Pas de lluna), Kami-e (Dibuix de paper), Rankyaku (Tempesta de cames), Shigan (Arma de dit) i Tekkai (Massa d’acer). Hi ha una setena tècnica només apta per aquells que tinguin un gran domini de les sis tècniques, però que deixa a l’usuari cansat físicament: Rokuōgan (Bala de canó), amb què es pot utilitzar el Sai Dai Rin (Atac dels sis reis).

Rumble ball: (Ultra-píndola) És una medicina inventada pel Chopper que augmenta els seus poders. Quan la menja, li permet adoptar set transformacions diferents.

Ryou Wazamono: És una de les categories de les Wazamono, són un total de 50 espases considerades les terceres millors de totes. El seu nom es tradueix com “Bon tall”.

 

S

Sabagashira Ichigou: Forma part del Baratie, se separa d’aquest per formar un vaixell de batalla mòbil que funciona a pedals.

Sabao Dome: Estadi de l’Arxipèlag de Sabaody situat al Grove 33.

Sabaody Park: És el parc d’atraccions situat a l’Arxipèlag de Sabaody.

Saijou Oo Wazamono: És una de les categories de les Wazamono, són un total de 12 espases considerades les millors de totes. El seu nom es pot traduir com “El millor dels grans talls”.

Saint Bliss: És el vaixell de 200 anys d’antiguitat que va caure del cel davant els ulls dels Barret de Palla.

Sakura: És una paraula japonesa que es pot traduir com “cirerers”.

Sandai Kitetsu: És l’espasa maleïda que en Zoro va aconseguir a Loguetown. És una “Wazamono”. D’acord amb la seva història tots els que la van empunyar van morir tràgicament. L’espasa té l’empunyadura vermella i el tall morat. En Zoro pot sentir l’aura maligna de la seva espasa i localitzar-la quan la perd de vista. El seu nom es pot traduir per “Mata dimonis de tercera generació”.

Santouhei: (Recluta) Una persona reclutada per l’Armada per a exercir de soldat. És un dels rangs de la categoria de soldat ras.

Santouryuu: (Estil de tres katanes/dels tres sabres) És la disciplina d’espasa que utilitza en Zoro per lluitar. Consisteix a utilitzar tres sabres simultàniament, una per mà i una tercera a la boca.

Sekai Seifu: El nom en japonès del Govern Mundial. Aquest govern està compost per al voltant de 170 nacions del món de One Piece.

Sexy Foxy: És el vaixell dels Pirates d’en Foxy.

Shark Submerge 3: El “Soldier Dock System: Channel 3” del Thousand Sunny. Un submarí amb forma de tauró.

Shark Superb: És el vaixell dels Pirates de l’Arlong.

Shichibukai: (Set Guerrers del Mar) És un grup format per set pirates a les ordres del Govern Mundial. El govern va acceptar anular les recompenses sobre els seus caps a canvi de la seva cooperació i l’abandonament de la seva activitat pirata.

Shigure: És la katana de la Tashigi i el seu nom es tradueix per “Pluja de tardor”.

Shihousen: (Vaixell Judicial) És un vaixell que exerceix de tribunal mòbil del Govern Mundial.

Shimashima Shopping: És el vaixell que en Sanji li regala a en Ruffy després de la seva ajuda en la crisi del Baratie.

Shin Sekai: El nom original del Nou Món, la segona meitat de la Grand Line que es troba després de creuar la Red Line. Aquestes aigües estan controlades pels Quatre Emperadors.

Shinokuni: (Regne de la Mort) És l’arma de destrucció massiva desenvolupada pel Caesar. Una bomba del gas verinós H2S que envolta els cossos de les víctimes amb cendra fins a matar-les.

Shiro Den Den Mushi: (Cargol Telèfon Blanc) És un tipus de Cargol Telèfon que s’adhereix a un altre Cargol per impedir punxades en les converses per part dels Cargols Telèfon Negres. “Shiro” significa “blanc” en japonès.

Shirohige: És la paraula japonesa equivalent a “Barbablanca”, és el nom original pel qual és coneguda la banda pirata d’en Barbablanca i el sobrenom del seu capità, Edward Newgate.

Shiromokuba 1: El “Soldier Dock System: Channel 1” del Thousand Sunny. Una millora del Waver realitzada pel Franky.

Shodai Kitetsu: És una de les 12 Oo Saijou Wazamono. Igual que totes les espases Kitetsu, està maleïda.

Shoui: (Mestre) És l’onzè rang més alt de l’Armada situat abans del Sotstinent.

Shousa: (Tinent Comandant) És el conseller a les ordres dels comandants a la base de la marina.

Shoushou: (Contraalmirall) És un alt càrrec en la piràmide de l’Armada situat just a sota del rang de Vicealmirall.

Shuusui: És la katana que en Ryuma va regalar a en Zoro després del seu duel. Igual que l’espasa d’en Mihawk es tracta d’una Kokutou. Forma part de de les 21 Oo Wazamono.

Silver Den Den Mushi: (Cargol Telèfon Platejat) És un Cargol Telèfon especial utilitzat per l’Armada. Aquest cargol és el receptor del Cargol Telèfon Daurat que emet una sirena quan una Buster Call és convocada.

Skypiea: És una illa formada per una porció de l’illa de Jaya que un dia es va dividir i va passar a formar una illa en els núvols.

Soldier Dock System: El Soldier Dock System (o Sistema de Defensa) és un sistema integrat dins el Thousand Sunny que revela uns ports des dels quals es despleguen vehicles de diversa índole pels laterals del vaixell gràcies a un sistema de ruleta numerat.

Soldier Zombie: (Zombis Soldat) Són els zombis al càrrec de l’Absalom que resideixen al cementiri.

Souchou: (Sergent Major) Un oficial en promoció en assistència a les bases de l’Armada.

South Blue: És el mar situat més al sud. De moment no hi ha cap localització coneguda en aquest mar.

Special Zombie: (Zombi Especial) És el zombi més poderós creat pel Moria i en Hogback. És el zombi número 900, porta l’ombra d’en Ruffy i usa el cos del llegendari Ozu.

Striker: És la balsa de l’Ace. Aquesta bassa és propulsada pel foc que genera l’Ace amb els poders de la seva Fruita del Diable.

 

T

Taisa: (Capità) És el líder al càrrec de les diferents bases de l’Armada situades al llarg de totes les illes del món.

Taishou: (Almirall) És el rang més alt de l’Armada i al qual només accedeixen els més forts. Només hi ha tres persones en aquest lloc i se’ls coneix per un nom en clau amb un animal i un color per cada.

Taru Taiga: És la balsa que va fabricar l’Usopp a partir de tres barrils per a competir a la Cursa del Donut.

Tenryuubito: (Poble dels Dracs Celestials) Són els descendents dels vint reis que van formar l’actual govern mundial. Com a tals, són anomenats Nobles Mundials i tenen un immens poder polític.

Thousand Sunny: És el segon vaixell dels Pirates de Barret de Palla. Va ser fabricat pel Franky amb la fusta d’Adam, la mateixa que es va utilitzar pe construir l’Oro Jackson, el vaixell d’en Gol D. Roger.

Thriller Bark: El vaixell gegant dels Pirates d’en Moria. És el vaixell més gran del món, tant que es pot confondre amb una illa.

 

U

Umi Ressha: (Tren de Mar) És un tren que viatja entre illes sobre la superfície del mar. El seu inventor va ser el senyor Tom, el llegendari fuster de Water 7.

Umibouzu: (Monjo Marí) Esperit del folklore japonès. Una criatura gegant que viu al mar de la qual es diu que bolca els vaixells d’aquells que s’atreveixen a parlar-li.

 

V

Verse: (Vearth) A Skypiea, el Vearth és la terra sòlida provinent de la mar blava. Aquesta terra és venerada, ja que no és molt freqüent i és l’única en la qual poden créixer arbres i plantar cultius. És per això que el Jardí Superior (un fragment de Jaya i està ple de Vearth) és la terra sagrada del Déu d’Skypiea.

Victory Hunter: És el vaixell dels Pirates d’en Masira.

 

W

Wadou Ichimonji:  És l’espasa blanca d’en Zoro, la qual originalment va pertànyer a la Kuina. És una de les “21 Oo Wazamono”. Aquesta és l’espasa que en Zoro fa servir amb la boca quan lluita amb l’estil de les tres katanes. El seu nom es pot traduir com a “Primera línia de l’harmonia”.

Water Sonar: És el vaixell dels Pirates d’en Shoujou.

Waver: Són unes motos propulsades pel poder dels dials d’Skypiea. Funciona tant per sobre dels núvols d’Skypiea com per terra i mar.

Weatherball: Una creació de l’Illa de Weatheria, unes bombolles que els permeten viatjar a terra ferma.

West Blue: És el mar situat més a l’oest. De moment no hi ha cap localització coneguda en aquest mar.

White Berets: És la policia d’Skypiea. La seva tasca és assegurar-se que no s’incompleixen cap de les normes imposades pel Déu Eneru. Tots els criminals són responsabilitat seva, amb l’excepció dels criminals de segona classe que passen a ser jutjats pels quatre sacerdots o els criminals de primera classe que reben el judici diví. Actualment són coneguts com a Guàrdia del Déu.

White Storm: (Drac Blanc Marí) És una forta corrent d’aigua que apareix sobtadament en el fons marí. Es diu que quan un vaixell és atrapat en aquest vòrtex, dies més tard apareix sense tripulació en aigües llunyanes.

Wild Zombie: (Zombi Salvatge) són uns zombis que habiten al “Wonder Garden” de la Perona i el bosc que envolta l’illa. Són zombis creats a partir de cossos d’animals.

Wotan: Són unes criatures híbrides producte de la unió entre un gegant i un home-peix.

 

X

X: Marca que s’utilitza per senyalitzar la ubicació d’un tresor en un mapa.
Abans d’arribar a Alabasta, en Ruffy i companyia es topen amb en Mr. 2, i en veure que amb la seva habilitat de les Fruites del Diable es podia fer passar per qui volgués, decideix crear un distintiu per als veritables tripulants: una X al braç esquerre tapat amb una vena.
Després del Salt Temporal en Ruffy té una cicatriu al pit en forma d’X a per culpa de les ferides causades per l’Akainu a Marineford. En Demalo Black, un estafador que es fa passar pel Ruffy, també té una cicatriu en forma d’X, però la té al ventre.

 Y 

Y

Yagara Bull: (Yagara) Són els animals que s’utilitzen a Water 7 com a mitjà de transport per travessar els seus canals.

Yarukiman Mangrove: (Manglars Yarukiman) És una concentració de 79 manglars. Cadascun forma una petita illa numerada anomenada “Grove” i entre tots formen l’Arxipèlag de Sabaody.

Yonkou: (Quatre Emperadors) És el nom que se’ls dóna als quatre pirates més poderosos que controlen la segona meitat de la Grand Line, el Nou Món.

Yonshiki: (Quatre arts) és una variant de les Sis Arts/Rokushiki utilitzat pels membres del CP9. Com el seu nom indica el Yonshiki consisteix en la dominació de quatre de les sis tècniques del Rokushiki. Les tècniques que formen part del Yonshiki són: Soru (Fulla d’afaitar), Geppou (Pas de lluna), Kami-e (Dibuix de paper), Rankyaku (Tempesta de cames). El Yonshiki és utilitzat pel Nero, el novell del CP9.

Yubashiri: És una espasa que l’amo de l’armeria de Loguetown li va regalar a en Zoro. És una espasa del llegat de la família de la botiga. L’empunyadura és negra i l’espasa és molt lleugera. És una de les “50 Ryou Wazamono”. El seu nom es tradueix com a “Carrera a la neu”.

Yuki Onna: (Dona de les neus) És el sobrenom de la Monet. Es tracta d’un esperit amb forma de dona del folklore japonès que es manifesta en una nit nevada.

 

Z

Zatsuyou: (Noi de la neteja) Reclutes en aprenentatge que realitzen les tasques menys agraciades, com la neteja.

Zoan: És una de les tres famílies de les Fruites del Diable. Aquesta família atorga poders que permeten transformar-se en un animal i en un híbrid meitat humà meitat animal.

Zousenjima: (Illa de les Drassanes) És al centre de Water 7 i el lloc on es troben les drassanes de la ciutat.