Entrevista a Hiroyuki Nakano – 2017

Hiroyuki Nakano, Editor en Cap de la Weekly Shonen Jump

Entre el 26 d’agost i el 18 d’octubre es va celebrar a Malàisia un esdeveniment de One Piece anomenat “Eiichiro Oda presents Hello, ONE PIECE Luffy is here!”, un esdeveniment on Eiichiro Oda provaria la realitat virtual per primer cop i on va dibuixar els Pirates del Barret de Palla amb aquesta tecnologia (cosa que es pot veure al vídeo següent). Els assistents de l’esdeveniment podrien provar l’experiència ells mateixos i podien veure els dibuixos en VR d’Eiichiro Oda. És en aquest esdeveniment, que el 4 de setembre la pàgina budakgetah.com va entrevistar el nou Editor en Cap de la Weekly Shonen Jump, Hiroyuki Nakano. Gràcies als comptes de Twitter de YonkouProducions i Los Mugiwara, hem pogut disposar de l’entrevista i l’hem traduït íntegrament:

 

Entrevistadora de Budakgetah (EB)Konnichiwa, Nakano-san. Soc el representant de la pàgina web www.budakgetah.com, que està dedicada als fans de One Piece a Malàisia.

Hiroyuki Nakano a l’esdeveniment de One Piece de Malàisia “Eiichiro Oda presents Hello, ONE PIECE Luffy is here!”

Hiroyuki Nakano (HN): Hola, moltes gràcies (ho diu i assenteix amb el cap).

EB: Tinc algunes preguntes que m’agradaria fer-li.

HN: És clar, endavant.

EB: Nakano-san, ha pensat en fer altres esdeveniments com la que ha fet aquí de One Piece (“Eiichiro Oda presents Hello, ONE PIECE Luffy is here!”), però per a altres sèries com Naruto?

HN: No, encara no ho hem planejat, però un cop acabi l’exhibició a Malàisia, hem pensat presentar-la a altres països del sud-est asiàtic.

EB: Aleshores, després d’aquesta exhibició a Malàisia, quins altres països té a la llista, Nakano-san?

HN: Encara no hem decidit quins països escollirem per a les pròximes ubicacions de l’exhibició, però estarem feliços d’acceptar la proposta de qualsevol país que estigui interessat en esdeveniments de One Piece com aquest.

EB: Llavors no hi ha cap altre país a la llista després de Malàisia?

HN: Exacte, encara no. No tenim cap pla encara sobre la seu de la pròxima exposició.

EB: Pregunta següent: Els exemplars en stock de les revistes Weekly Shonen JumpOne Piece Magazine són molt limitats i només es venen a les llibreries Kinokuniya. L’editor encarregat a la distribució de les revistes pensa en vendre-les en altres llibreries com MPH o Borders?

Administradora malaia Sabo de Budakgetah (esquerra), Hiroyuki Nakano (centre) i intèrpret (dreta), durant l’entrevista a Nakano des de l’esdeveniment de Malàisia

HN: Sí, és clar que ens agradaria expandir les vendes en altres llibreries. Ens encantaria iniciar tractes amb altres llibreries a part de Kinokuniya. Si hi ha altres llibreries que ens sol·licitin les revistes, les hi enviarem.

EB: És cert que l’equip de l’editorial llegeix les teories de One Piece que els fans publiquen a Internet?

HN: M’estàs dient que si he llegit teories de One Piece publicades a Internet pels fans?

EB: Sí, teories dels fans.

HN: A qui vull enganyar… Sí, he llegit unes quantes teories dels fans japonesos.

EB: Oh, això no m’ho esperava. Seguim, quant de temps més durarà el manga de One Piece?

HN: Encara no ho sé. Com que One Piece és un manga molt popular a Japó i la seva popularitat va augmentant constantment, a més que la història cada vegada es fa més i més llarga quasi sense adonar-nos-en. Fins i tot l’Oda-sensei intenta acabar el manga com abans millor perquè s’ha tornat molt popular. No sé quan acabarà, però no serà aviat. Així que si algú es demana “Quan acabarà One Piece?”, els editors només podem dir “ni idea”. Estem parlant i tot de què farem de cares al 30è Aniversari.

Entrevista a Hiroyuki Nakano

EB: Llavors, penseu que acabarà d’aquí a 10 anys? Sembla que encara queda molt perquè acabi One Piece. Ja teniu decidit el final de la sèrie?

HN: Segons l’Oda-sensei, crec que ho té tot pensat per a la fi de One Piece. I no hi ha ningú més que sàpiga quina en té pensada l’Oda-sensei. Tot és al seu cap.
Com que la història de One Piece no para d’allargar-se, els guions de l’Oda a vegades han de canviar pel bé dels esdeveniments no planejats. Tot depèn de la situació.

EB: I una última pregunta per vostè, Nakano-sanOne Piece és la seva sèrie favorita de la Shonen Jump?

HN: Com a Editor en Cap, tots els manga que es publiquen a la Shonen Jump són els meus favorits. Així que no només One Piece és la meva sèrie favorita, els altres manga també ho són.

EB: Un amic vol afegir una pregunta. Li fa res?

HN: No, no. Cap problema.

EB: Per què l’Oda-sensei no és a Malàisia?

HN: Oh, és perquè ara mateix, l’Oda-sensei està dibuixant el One Piece per a la Weekly Shonen Jump i no pot abandonar l’estudi.

Oda dibuixant durant el documental de l’Entrevista a la Jump Ryu (2015)

Cada setmana, l’Oda-sensei i els altres mangaka ens han d’enviar la seva feina per a poder-la publicar setmanalment a la Jump. Així que està una mica ocupar. Per això no és aquí.
Mai para per descansar quan dibuixa manga. És l’únic mangaka que dedica la majoria del temps en dibuixar manga a l’hora de produir els millors contingut per als fans.
A vegades l’Oda-sensei passa entre 30 i 40 hores sense un descans en condicions o sense dormir suficientment per a poder dibuixar la sèrie. Per això no és aquí.

EB: M’agradaria enviar-li un missatge a l’Oda-sensei com a fan: “La teva salut és molt important per nosaltres. Apreciem tota la feina que has fet per One Piece i pels seus fans, però també ens preocupa la teva salut. Procura descansar tant com et sigui necessari i no et pressionis gaire”.

HN: Ets molt amable. Gràcies per preocupar-te.Faré arribar el teu missatge a l’Oda-sensei. Moltes gràcies.

EB: Moltes gràcies, Nakano-san per dedicar el seu temps amb nosaltres. Seguirem recolzant l’Oda-senseiOne Piece al 100% i esperem que One Piece segueixi sent el manga més popular de Japó i del món.

Fi de l’entrevista

TRADUCCIÓ: Kobasen

FONTS: Twitter de YonkouProductions i de Los Mugiwara i web de l’entrevista original

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.