Pàgina nova plagia One Piece Català Wiki i aquest web

Una pàgina nova de One Piece plagia ‘One Piece Català Wiki’ i el nostre web

Resulta que hi ha una pàgina anomenada “one-piece.cat” que s’ha dedicat a plagiar de forma descarada continguts de la nostra pàgina web i de One Piece Català Wiki. Només entrar al web et trobes amb el menú de la wikia catalana copiat i enganxat sens més i si baixes una mica et trobes amb l’article de Marxandatge de One Piece Català copiat i enganxat directament. I això només a l’inici. Al llarg de la web et trobes contingut d’ambdues pàgines enganxat sense mencionar les fonts d’on s’ha extret.

Entenc en certa manera que les dades de la wiki siguin copiades i enganxades en apartats d’informació del web, és una informació pública de la comunitat Wikia, així que tot i que no estaria de menys mencionar-los com a font, entenc que no ho hagin fet. El que no m’entra al cap és com han plagiat menús, plantilles i imatges directament. Mireu si han fet “copiar y pegar” que encara hi ha els enllaços de la wiki enganxats i podeu arribar-hi amb un sol clic.

D’altra banda, nosaltres no formem part de la comunitat Wikia, la nostra informació és pública, sí, però les wikis (per definició) són llocs web on els usuaris poden crear, modificar, enllaçar, compartir i esborrar la informació/el contingut d’una pàgina web, amb una llicència copyleft. Una llicència copyleft, de fet, utilitza la legislació pròpia dels drets d’autor per a assegurar que cada persona que rep una còpia o obra derivada pugui fer servir, modificar, i també redistribuir tant el treball com les seves versions derivades. Aleshores, igual que altres webs que no són de la comunitat Wikia, el nostre contingut no és lliure per redistribuir, així que si mai s’utilitza, se’ns ha de mencionar com a font, i la persona darrere d’aquest web, no ho ha fet pas. Nosaltres, en canvi, sempre que traiem dades de webs que no formen part de la comunitat Wikia les mencionem com a font. Mireu sense anar gaire lluny a l’apartat d’Spoilers Setmanals de la nostra pàgina de Facebook.

El meu descontent es deu a què no ens ha mencionat com a font ni ens ha consultat si podia utilitzar el nostre contingut pel seu web i que ens ha copiat i enganxat dades de forma exagerada a nosaltres i a One Piece Català Wiki. Hi ha molta feina darrere d’aquestes pàgines, feina d’usuaris que tenen altres coses a fer que afegir dades de One Piece a Internet. Usuaris i administradors que perden força temps per tenir-ho tot actualitzat perquè en una tarda vingui algú i ho copiï tot a tort i a dret.

No sé què n’opineu vosaltres, però bé, us deixem un grup d’imatges perquè veieu com n’és de descarada la situació.

Pàgina web que plagia

 

One Piece Català Wiki

 

Pàgina web que plagia

 

One Piece Català (aquest web)

Actualització del 24 d’abril:
Això de la pàgina que plagia ja ha sigut arreglat. Els Administradors del Projecte vam parlar amb el creador del web, i ens va comentar que va fer copiar i enganxar contingut del Wiki i de One Piece Català per poder tenir enllestida la seva web per a un concurs. Vam parlar amb ell i quan el concurs va acabar va decidir treballar amb nosaltres i eliminar aquell web amb plagis per a convertir-lo en un fòrum del nostre Projecte. Tot i que ja estigui solucionat, no eliminarem aquesta notícia per respectar-ne el valor periodístic i perquè tot el que hi diem és completament cert.

#Kobasen

3 Comments

  1. Hola, soc l’administrador de la pàgina one-piece.cat, sento el plagi, la pàgina web esta apuntada a un concurs de pàgines web i he degut a que hem vaig distreu-re massa amb el disseny, tenia molt poc temps per a ficar textos i per això ho vaig copiar, pero, si ho mireu, he modificat la pàgina principal, Si ho voleu mirar: http://one-piece.cat/
    Sento les molesties.

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.