One Piece compleix el seu Vintè Aniversari

El manga de One Piece es va començar a publicar a la revista Shonen Jump l’any 1997 i l’adaptació a anime es va començar a emetre l’any 1999. Per tant, aquest 2017 el manga ha complert vint anys i l’anime n’ha complert divuit. Durant aquests 20 anys, One Piece ha publicat més de 870 capítols del manga i té a la venda més de 86 volums recopilatoris. Durant els 18 anys d’anime, s’han emès més de 760 episodis i 13 pel·lícules. En aquest apartat del lloc web, hi recollim tot el material que s’ha publicat al respecte d’aquest aniversari, per poder-ho celebrar amb tots vosaltres!

Desembre de 2016

Primers missatges d’Eiichiro Oda en motiu del 20è Aniversari

“He sentit que One Piece està entrant al seu 20è Aniversari.
Vint anys de serialització però One Piece no ha acabat encara.
Què dimonis passa amb això?!

En qualsevol cas, us prometo que m’encarregaré de dibuixar
la resta de les aventures del pirata Monkey D. Ruffy,
i no em rendiré ara que he arribat tan lluny.
Agraeixo de tot cor el vostre suport !!!”

Desembre de 2016, Eiichiro Oda

 

“Feliç Any Nou a tothom!
Sóc l’Eiichiro Oda, l’autor de One Piece.

Els meus editors van declarar que farien grans esforços a Twitter.
Ells em demanen freqüentment que saludi als lectors per Twitter.

No vull veure cares tristes entre els meus editors (MENTIDA)
per això m’agradaria publicar el meu primer tuit. Que tingueu un bon any nou.

One Piece ha entrat al seu 20è Aniversari aquest any,
nois! M’esforçaré al màxim!

Amb aquest missatge volia saludar-vos però els editors em van escridassar
perquè un tuit no pot superar els 140 caràcters.
No m’importa el més mínim!!! Assegureu-vos de seguir-nos.”

31 de desembre de 2016, Eiichiro Oda

Jump Festa 2017

La Jump Festa és un festival anual al Japó dedicat al manga i l’anime, és patrocinat per Shueisha. Va ser creat per promoure les revistes Shonen Jump i V Jump, i presentar nous anime, videojocs o altres productes relacionats. El 2017 va preparar una exposició de One Piece , en motiu del 20è Aniversari del manga. Us adjuntem les fotografies que hem pogut trobar de l’exposició, cortesia de redon de Pirateking i sandman d’ArlongPark.

[su_spoiler title=”Galeria de la Jump Festa” open=”no” style=”fancy” icon=”caret-square”]

[/su_spoiler]

Comentaris dels editors de One Piece

A la Jump Festa també es van mostrar comentaris dels editors de la sèrie que han treballat amb Eiichiro Oda (tant actuals com antics) i aquí tenim els textos que hem traduït de les versions de redon i de sandman, de Pirateking i ArlongPark respectivament:

Habuta (editor des d’abril de 2001 a febrer de 2005)
“Quan m’arribaven els Color Spreads de l’Eiichiro Oda sempre em preguntava com era possible que tingués temps suficient per dibuixar amb tant detall. El misteri es va resoldre quan el vaig veure dibuixant el Color Spread que va fer per a la revista “Jump Ryu!“. L’Oda és increïblement ràpid dibuixant amb la seva ploma!!!

Kawashima  (editor des d’octubre de 2006 a novembre de 2007)
“La paraula preferida d’Oda és “CARN”. Sempre comprava bols de carn (un bol ple d’arròs amb carn cuinada i ceba). Fins i tot després d’una nit sencera sense dormir per treball, ell devorava un bol de carn … Pensava que era igual que en Ruffy.”

Onishi (editor des del novembre de 2007 a juny de 2008)
“Increïblement, l’Oda va acabar de crear els esbossos del capítol 498, incloent els dissenys de tots els Supernova, només en 5 hores!!! En aquell moment vaig pensar que era un geni.”

Hattori (editor des del juny de 2008 a desembre de 2010)
“Vaig tenir molts problemes treballant amb l’Oda. Per exemple, em feia trucades telefòniques súper-llargues i em demanava coses que mai ningú m’havia demanat. Dit això, totes les idees i accions de l’Oda van conduir al gran èxit de One Piece. Vaig ser molt feliç per ser testimoni de la genialitat de One Piece.
Assegureu-vos de seguir el futur de la sèrie més enllà d’aquest 20è Aniversari!”

Isaka (editor des de desembre de 2010 a juny de 2014)
“Vaig riure molt quan l’actual estudi de treball d’Oda estava sent construït, té un tauró al bany!!! El seu estudi està ple de la seva personalitat amb la qual diverteix a tothom.”

Sugita (editor actual des de juny de 2014)
“L’Oda adora les barbacoes. Cap altre mangaka pot cuinar carn a la graella com ell! L’Oda és el MESTRE DE LA CARN!!!
Realment és un tipus molt trempat en aquest aspecte. No importa com n’estigui d’ocupat, el nostre Captain Oda sempre cuina carn a la graella i aprecia el nostre esforç!
Estic millorant en com encendre la graella gràcies a ell!”

One Piece Magazine

Magazine

https://onepiece.xarxacatala.cat/primeres-novetats-jump-festa-2017/

Durant l’esdeveniment especial de One Piece a la Jump Festa 2017, es va anunciar un nou projecte per a la sèrie: es tracta d’una revista especial dedicada enterament a One Piece anomenada One Piece Magazine que, entre altres coses, tindrà una novel·la protagonitzada per l’usuari de la fruita Mera Mera, Portgas D. Ace i, almenys , un manga especial del qual no sabem res encara (que no serà dibuixat per l’Eiichiro Oda). Possiblement sigui una revista de periodicitat mensual o similar, i s’especula que s’estrenarà el febrer.

Compte oficial de Twitter

https://twitter.com/Eiichiro_Staff

 

El desembre de 2016, l’Staff de l’Eiichiro Oda va decidir crear un compte de Twitter oficial liderat pel seu actual editor, el senyor Sugita.

Shueisha va confirmar en una entrevista que en aquest compte s’anirà publicant la següent informació de la sèrie.

 • Fotos de l’estudi de treball d’Oda.
 • Fotos dels manuscrits originals de One Piece o d’esbossos de la sèrie.
 • Comentaris de l’Oda (és possible que aparegui de vegades en fotos o vídeos).
 • Secrets del Manga de One Piece.

Durant els primers dies d’existència d’aquest compte de Twitter es va anar pujant fotos d’alguns Color Spread (Portades en Color) originals de la sèrie, a més de fotos d’altres coses com les edicions en DVD / Blu-ray de One Piece Film Gold o dels productes a la venda per ajudar a la reconstrucció de Kumamoto.

 

Gener de 2017

Canvi d’editor de One Piece

Isaka i Naito

https://twitter.com/Eiichiro_Staff/status/817332412631814144

 

El dia 6 de gener de 2017, després de 5 anys treballant en la sèrie, el senyor Isaka va deixar el seu càrrec. Des que va deixar el manga, s’encarregava d’altres coses relacionades amb la sèrie (l’editor oficial era el senyor Sugita).

El senyor Sugita, que portava 2 anys i mig com a editor del manga, va passar a ocupar el lloc del senyor Isaka.

El senyor Naito va esdevenir el nou editor encarregat del manga, substituint així el senyor Sugita.

A la foto veiem el senyor Isaka donant-li el testimoni a en Naito.

 

Febrer de 2017

Una curiositat sobre els editors i l’Eiichiro Oda

https://twitter.com/Eiichiro_Staff/status/834352477180813313

El dia 22 de febrer, l’editor Sugita va explicar via Twitter com s’envien els missatges del ToC de la Jump a l’editorial. Pels que no ho sàpiguen, el ToC (Table of Contents) és l’índex que apareix a l’última pàgina de la Weekly Shonen Jump indicant la posició de cada sèrie en la revista. Al quadre de cada sèrie hi ha un missatge de l’autor de cadascuna comentant el que els ve de gust (normalment parlen de la seva vida, de coses que han fet últimament, etc).

Sugita va comentar que l’Oda envia el seu comentari del ToC a les oficines de Shueisha via FAX cada setmana. El més curiós del tema és que expliquen com li recorden a l’Oda que ha d’enviar aquest missatge, i és que ho fan per una tradició implantada per l’editor Habita ja fa uns anys.

El que fan és escollir una pàgina del manga i canviar el text de les bafarades per recordar-li a l’Oda que enviï el comentari. Van posar alguns exemples que els companys de Pirateking i d’Arlong Park van traduït, i nosaltres posem el que teniu a l’esquerra, que és el que conté menys spoilers.

Traducció:

Bafarada 1: “M’estàs dient que aquest elefant (l’editor Sugita) porta esperant el comentari de l’Oda (3 files de 13 caràcters) des de fa 1.000 anys?”

Bafarada 2: “(Ell fins i tot treballarà durant la nit de Nadal).”

S’obre el canal de YouTube oficial de l’Staff de One Piece

https://www.youtube.com/channel/UC6MdQ9LPSCZVztQf1FN7i8g

El dia 24 de febrer, l’Staff Official de One Piece va obrir un canal de YouTube oficial.

Al primer vídeo van presentar la nova col·lecció Ichiban Kuji de Banpresto, basada en les portades dels Log Collection en DVD.

 

 

 

 

Abril de 2017

One Piece Log Gallery

El 10 d’abril de 2017 es va anunciar un nou esdeveniment dedicat al 20è Aniversari de la sèrie, el “One Piece Log Gallery”. Es tracta d’una exposició que obrirà les seves portes a la Torre de Tòquio el 29 d’abril. En aquesta nova exposició els visitants podran veure diverses escenes de la sèrie i Portades en Color de mida gegant per les parets del recinte. El dia 11 de maig, gràcies a Sandman d’Arlong Park Forums, vam poder penjar les fotografies de l’esdeveniment, que també es poden trobar al seu fòrum i que podreu veure a la següent galeria:

[su_spoiler title=”Galeria del Log Gallery” open=”no” style=”fancy” icon=”caret-square”]

[/su_spoiler]

Maig de 2017

One Piece Live Attraction 3 – Phantom

Durant l’esdeveniment especial pel 20è Aniversari de la sèrie, One Piece Log Gallery, es va celebrar una interpretació en carn i ossos de diversos personatges de One Piece. Aquest espectacle, en format d’obra de teatre breu, es diu One Piece Live Attraction. Aquesta és la tercera edició que es realitza i compta amb Eiichiro Oda que supervisa directament el guió, i ha creat diversos personatges nous: la “Diva” Anne, en Puggy i el Parrot D.J. Aquesta edició es titula “Phantom”.

“Diva” Anne – Esbossos dibuixats per l’Oda

Oda comenta que la seva corbata està basada en la forma de la Torre de Tòquio. També comenta que els colors del personatge estan basats en el gruo japonès GReeeeN.

El grup GReeeeN és el responsable de la cançó que canta l’Anne a l’opening del One Piece Live Attraction 3 – Phantom, que es va estrenar dins l’esdeveniment One Piece Log Gallery, a partir de maig.

Oda i GReeeeN han sigut molt amics des que l’Oda va acudir a un dels seus concerts l’agost de 2013. L’Oda va comentar el següent al ToC d’una Jump de 2015: “Cada membre de GReeeeN té una personalitat increïblement guay. M’agradaria treballar amb ellos en un futur”.

[su_spoiler title=”Galeria del One Piece Live Attraction 3 – Phantom” open=”no” style=”fancy” icon=”caret-square”]

[/su_spoiler]

Resum del Live Attraction 3 – Phantom

La història ha sigut supervisada per complet per Eiichiro Oda.

Els Pirates del Barret de Palla (menys la Robin, en Franky i en Brook) visiten una illa en busca d’un tresor. Allà s’han de trobar amb una noia anomenada “Diva” Anne i fer-se amics d’ella. Acte seguit l’Anne es posa a cantar l’opening de l’espectacle.

En Buggy el Pallasso apareix davant els protagonistes dient-los amistosament: “Quant de temps sense veure’ns, Barret de Palla!”.

En Buggy té la intenció de capturar als Pirates del Barret de Palla amb l’ajuda d’en Puggy (un subordinat d’en Buggy que li fa de guardaespatlles amb una recompensa superior als 200.000.0000 de bellies) i apoderar-se de les habilitats de la Fruita del Diable de l’Anne.

En Buggy rapta l’Anne i l’amenaça amb un ganivet i fa que apareguin diversos personatges com a “fantasmes” (d’aquí a que l’esdeveniment es digui “Phantom”). L’Anne és la usuaria de la Visio Visio no Mi (de “visió”) que li permet fer aparèixer com a fantasmes, persones a qui les víctimes de l’habilitat ja coneixien anteriorment. 

En Bon Kure, la Hancock, en Mihawk i en Sabo apareixen com a fantasmes i ataquen als Pirates del Barret de Palla. Quasi tots els protagonistes són capturats, però finalment en Ruffy aconsegueix derrotar en Buggy fent servir l’Elephant Gun i el Red Hawk. 

Després del combat, l’Anne li agraeix l’ajuda a en Ruffy i l’ofereix invocar l’Ace com a fantasma. No obstant, en Ruffy li diu amb un somriure que no és necessari. 

Resum obtingut gràcies al post de redon a Pirateking.

Compte oficial de LINE

El 25 de maig de 2017, l’Staff de One Piece va obrir un compte oficial de la sèrie a LINE. Per a estrenar-lo, l’Eiichiro Oda va fer una petita tira còmica que podreu veure fent click aquí, i que ha sigut traduïda per en Ramon10. Si obres un xat amb l’Staff de One Piece per LINE i escrius els noms de certs personatges, et responen amb una foto seva (es veu que n’hi ha 80 de diferents) i si els envies “Eiichiro Oda”, et responen amb una imatge exclusiva que ha dibuixat ell mateix (es tracta de la imatge d’un peix que diu “What’s up?“). També han comentat al Twitter oficial de One Piece que es revelaran dades exclusives de la sèrie mitjançant aquesta aplicació.

Hem creat una galeria amb les imatges que hem pogut aconseguir del xat de LINE amb l’Staff de One Piece, i la teniu a continuació:

 

[su_spoiler title=”Galeria d’imatges del LINE” open=”no” style=”fancy” icon=”caret-square”]

[/su_spoiler]

Juny de 2017

One Piece Episode of East Blue

El dia 22 de juny,  la Weekly Shonen Jump va anunciar un nou Especial de TV de One Piece, que s’emetria a Japó el 26 d’agost. Aquesta vegada es tracta d’un especial dedicat a l’East Blue, titulat “One Piece Episode of East Blue: Luffy to 4-nin no Nakama no Daibōken” (La gran aventura d’en Ruffy i els seus 4 camarades).

Aquest anime es crearà des de 0, amb escenes totalment noves i narrarà els moments clau de l’East Blue abans que en Ruffy i els seus amics entrin a la Grand Line. A més, van informar que s’animaran algunes històries de les portades de One Piece (que no s’especifiquen) i que hi haurà una versió especial del primer opening “We Are!” per celebrar el 20è Aniversari de One Piece.

Takashi Otsuka serà el director d’aquest especial, Tomohiro Nakayama s’encarregarà del guió i Masayuki Sato serà el dissenyador de personatges i el director d’animació.

 

Reimpressions de la Jump

El 24 de juny, Shueisha va anunciar un pack especial amb reimpressions de les Weekly Shonen Jump originals en què es van estrenar Jojo’s Bizarre Adventure (número 01-02 de 1987) i One Piece (número 34 de 1997). Sortiran a la venta a Japó el 12 d’agost per 900 iens per celebrar el 30è Aniversari de Jojo’s Bizarre Adventure i el 20è Aniversari de One Piece.

Més endavant, el 12 de juliol es filtraria la portada de la Jump d’aquella setmana amb una picada d’ullet clara a la primera portada de One Piece, que podreu veure si feu click aquí.

 

 

Juliol de 2017

Els 10 projectes nous de la Shonen Jump

El dia 5 de juliol la Weekly Shonen Jump va anunciar 10 grans projectes nous de cares al 20è Aniversari de One Piece.

– Projecte 1: “Remember Collaboration Cover”, sembla ser que hi haurà una versió actualitzada de la primera portada de la Jump de One Piece.

– Projecte 2: Il·lustració i missatge de l’Oda a la part posterior de la portada de la Jump.

– Projecte 3: Pòster especial de One Piece pels 20 anys d’emocions i sentiments. Sembla ser una “fletxa cap el futur”.

– Projecte 4: Article especial, “El Clan del Barret de Palla vs. els Guerrers del Nou Món”.

– Projecte 5: “Busca els Barret de Palla”.

– Projecte 6: Sigues el protagonista amb en Ruffy, nous plans amb la participació dels lectors.

– Projecte 7: “One Piece x School of Jump” projecte especial.

– Projecte 8: Sorpresa pel el 20è Aniversari (quelcom passarà el 22 de Juliol, i ens asseguren que els fans “NO s’ho poden perdre”).

– Projecte 9: Entrevista entre Eiichiro Oda i Shimabukuro Mitsutoshi (autor de Toriko).

– Projecte 10: Tour oficial del Manga One Piece Party de la Saikyou Jump.

Missatge d’Eiichiro Oda per la OPM

El dia 6 de juliol, Eiichiro Oda va posar un missatge als fans al Twitter Oficial de One Piece en honor a l’estrena de la One Piece Magazine (OPM). A continuació teniu el missatge original d’Oda i la traducció que hem pogut realitzar gràcies a les traduccions prèvies de redon de Pirateking i sandman d’ArlongPark.

“Els 3 Volums de la One Piece Magazine sortiran a la
venta el 7 de juliol, el 4 d’agost o l’1 de setembre!!!

Aquestes revistes són llibres pel 20è Aniversari de One Piece. Les he llegit
i les trobo molt informatives. Semblen unes revistes 
fashion molt cool.

No puc estar més agraït per la quantitat de gent que ens ha ajudat a crear les revistes. Jo he dibuixat un manga especial i un pòster molt llarg.
El meu editor em va dir que ambdós treballs estarien dividits en els
tres números de la revista per separat. És una bona decisió. 

Em vaig preguntar si hauria de gaudir dibuixant aquest pòster tan llarg per ordinador. No obstant, van decidir que fos en Katsuya Terada qui dibuixés una il·lustració amb ordinador per a la revista, perquè és el millor en aquest estil.
Vaig pensar “Vinga! No hi ha forma que jo dibuixi alguna cosa en ordinador a la mateixa revista que en Terasa-san!!”, així que és el motiu pel qual vaig decidir dibuixar el pòster a mà, com sempre. Vaig esforçar-m’hi molt en aquell pòster.
El dibuix de l’Ace d’en Terada-san també és impressionant.

Aquesta revista és de l’estilmook“, així que serà impossible
comprar-la més tard si en perdeu la oportunitat.
Assegureu-vos de comprar les
 One Piece Magazine perquè no us en penediu!” 

6 de juliol de 2017, Eiichiro Oda

One Piece Magazine – Primer Volum

El dia 7 de juliol es va publicar a Japó el primer volum de la One Piece Magazine, que inclou una pàgina doble a l’estil “què passaria si…” on es mostra en Sabo salvant l’Ace i en Ruffy de l’Akainu a Marineford, si hagués recuperat la memòria a temps.

La revista consta d’un pòster especial dibuixat per l’Oda que es troba fragmentat en els tres números de la revista, el manga especial If Story (de l’estil què passaria si…) protagonitzat pels tres germans; entrevistes amb Eiichiro Oda i amb els seus editors, imatges dels quaderns de notes d’Oda amb esbossos i esquemes, un petit manga anomenat Oda i els seus assistents dibuixat per Haruto Ikezawa. També consta d’una novel·la protagonitzada pel Portgas D. Ace escrita per Shou Hinata i supervisada per Eiichiro Oda anomenada One Piece Novel “Ace” que també estarà dividida en tres parts i comptarà amb una portada il·lustrada per diversos artistes, com el de la primera part, Katsuya Terada o el de la segona part, Kinu Nishimura, o el de la tercera part, Kazuya Takahashi. La revista portava de regal els pòsters de recompensa realistes d’en Ruffy, l’Ace i en Sabo, cadascun en cada número de la revista.

Per veure tot el contingut que hem recopilat de la One Piece Magazine, feu click aquí.

Moneda d’or commemorativa del 20è Aniversari

El dia 11 de juliol va sortir a la venta a Japó una moneda d’or commemorativa pel 20è Aniversari de One Piece. La moneda és d’or pur (99,9% de puresa), pesa 7,3 grams i val 216.000¥ (uns 1.700€). La pàgina web oficial de merchandising de la Shonen Jump la va posar a la venta de forma online i podeu accedir a la moneda fent click aquí.

Homenatge d’altres mangakaOne Piece pel 20è Aniversari

Quan el dia 12 de juliol es van filtrar els capítols del manga setmanals de les sèries de la Shonen Jump, que s’havien de publicar el 15 de juliol, els administradors d’aquesta pàgina vam localitzar un petit easter egg en diverses d’aquestes sèries: el barret de palla d’en Ruffy. Els autors d’aquests manga han dedicat un petit homenatge a One Piece en honor del 20è Aniversari real de la sèrie, que és el 19 de juliol. Aquí us deixem els easter eggs que hem trobat, i és possible que ens haguem deixat algun. Al títol de cada foto hi ha el nom del manga i el número del capítol on es troben els homenatges:

Tercer missatge d’Eiichiro Oda en motiu del 20è Aniversari

El dia 12 de juliol es va filtrar un missatge d’Eiichiro Oda per la solapa de la Shonen Jump del 15 de juliol en motiu del 20è Aniversari de One Piece. A continuació teniu el missatge original d’Oda i la traducció que hem pogut realitzar gràcies a les traduccions prèvies de redon de Pirateking i sandman d’ArlongPark.

“A veure. Quants anys teniu? Fa 20 anys ja havíeu nascut? En aquella època,
en Ruffy tenia 17 anys, i ara, 20 anys després,
en té 19… Espereu un moment.

Sabíeu que en Ruffy va rebre el seu barret de palla
de certa persona? Al principi de tot, en Ruffy es va fer
a la mar tot sol. No tenia cap amic.

One Piece té molts
flashbacks, però tots hi són per una raó.
Van començar quan vaig pensar si seria capaç d’aconseguir que
sentíssiu que coneixeu molt bé els personatges perquè heu estat amb ells des que eren nens.
Coses com “oh, en Ruffy no és capaç de dissimular quan menteix des que era un nen”,
“en Ruffy solia ser un ploramiques”, “en Ruffy ha crescut molt”
o “en Ruffy no ha canviat gens”.
El mateix amb en Zoro, la Nami…

Ja que m’heu fet el favor de cuidar d’ells mentre creixien,
sento que ha nascut un profund vincle entre vosaltres i en Ruffy i els seus amics.
Les seves històries arribaran a la fi algun dia,
però no hi ha res que m’agradaria més que continueu
l’aventura amb ells fins el final.

Moltes gràcies per recolzar-me durant els últims 20 anys.
Continueu al meu costat una mica més!

15 de juliol de 2017, Eiichiro Oda

Tokyo One Piece Tower, Live-Action de Hollywood

El dia 22 de juliol (just el dia de l’Aniversari de One Piece), en un esdeveniment especial pel 20è Aniversari de la sèrie celebrat a la Tokyo One Piece Tower, Shueisha va anunciar un projecte especial de One Piece en què ja hi portaven treballant un temps. Es tracta d’un Live-Action de One Piece en forma de sèrie de televisió de Hollywood per Tomorrow Studios sota la supervisió de Marty Adelstein (productor executiu de Prison Break).

Eiichiro Oda va deixar un missatge als fans a l’esdeveniment:

En els últims 20 anys sempre han existit intencions de realitzar
una sèrie Live-Action de One Piece. Fa uns 3 anys, vaig decidir que era el moment
de realitzar-la. Després de buscar molt, vaig trobar un bon soci.
Avui, el dia del 20è Aniversari de la sèrie, podem anunciar la producció
d’aquest projecte. Tot i que la data sigui una coincidència, estic molt feliç.

Aquest anunci pot causar incertesa en alguns fans però
l’única condició que vaig posar per al projecte és que mai traís
als fans que han donat suport a la meva feina durant aquests 20 anys.

Si us plau, estigueu atents a les properes notícies.
Si us plau, recolzeu aquest projecte!!!

Marty Adelstein també va deixar un missatge:

He estat gaudint de One Piece durant 20 anys. Aquest projecte d’adaptació
Live-Action requerirà la quantitat més gran de diners
en la història de les sèries de TV. Espero que la gent
de tot el món presti atenció a One Piece.

Tokyo One Piece Tower, xerrada de l’Staff

El dia 22 de juliol (just el dia de l’Aniversari de One Piece), en un esdeveniment especial pel 20è Aniversari de la sèrie celebrat a la Tokyo One Piece Tower es va realitzar una xerrada amb els membres de l’staff de One Piece. Hem pogut obtenir aquest resum de la xerrada, cortesia de sandman d’ArlongPark:

 • L’Oda va rebre tones de cartes dels fans demanant-li que salvés l’Ace durant l’Arc de Marineford.
 • L’editor Hattori li va preguntar cada setmana a l’Oda: “De debò que mataràs l’Ace? No crec que sigui una bona idea”.
 • No obstant, l’Oda no entenia per què tants seguidors estaven preocupats per l’Ace si ja el tenia pensat matar quan va fer la seva primera aparició.
 • El curs bàsic dels esdeveniments de la història de cada arc argumental es decideix, normalment, abans que comencin, però de vegades apareixen coses que no estaven planejades. Per exemple: l’Oda no tenia intenció de fer que en Shanks aparegués a Marineford.
 • L’Oda pregunta als seus editors quin tipus de previsions/conjectures tenen els lectors. Després intenta superar les seves expectatives.
 • L’Oda va preguntar als seus editors: “Què us sembla si l’Ace resulta ser el fill d’en Roger?”. L’editor estava molt sorprès de sentir-ho. L’Oda es va sentir satisfet amb la seva reacció i va decidir cenyir-se a aquella idea.
 • L’Oda es torna boig si els seus editors no responen el telèfon, així que els editors dormen amb el mòbil a la mà per poder respondre en qualsevol moment.
 • Els editors volien publicar la One Piece Magazine de forma mensual durant 2017 però Shueisha ho va reclinar perquè seria massa arriscat.
 • La portada del Volum 3 de la One Piece Magazine ja ha sigut revelada. Sortirà a la venta l’1 de setembre (el Volum 2, sortirà a la venta el 4 d’agost).
 • Hi haurà un comentari de l’Oda sobre l’Arc de Wano al Volum 2 de la One Piece Magazine.
 • Els editors Naito i Sugita ja saben què passarà durant l’Arc de Wano. Els dos han coincidit en què el clímax de la història de Wano és increïble.
 • L’Oda va mostrar el seu millor somriure quan la seva família i amics li van donar un pastís a la festa del 20è Aniversari de One Piece. Estava més feliç que mai.

Agost de 2017

One Piece Magazine Segon Volum

El dia 4 d’agost es va publicar a Japó el segon volum de la One Piece Magazine, que inclou una pàgina doble a l’estil “què passaria si…” on es mostra en Sabo, l’Ace i en Ruffy sans i estalvis després de la Guerra de Marineford i fent la promesa de germandat de nou. La revista consta d’un pòster especial dibuixat per l’Oda que es troba fragmentat en els tres números d’aquesta, el manga especial If Story (de l’estil què passaria si…) protagonitzat pels tres germans; entrevistes amb Eiichiro Oda i amb els seus editors, imatges dels quaderns de notes d’Oda amb esbossos i esquemes, un petit manga anomenat Oda i els seus assistents dibuixat per Haruto Ikezawa. També consta d’una novel·la protagonitzada pel Portgas D. Ace escrita per Shou Hinata i supervisada per Eiichiro Oda anomenada One Piece Novel “Ace” que també estarà dividida en tres parts i comptarà amb una portada il·lustrada per diversos artistes, com el de la primera part, Katsuya Terada, el de la segona part, Kinu Nishimura o el de la tercera part, Kazuya Takahashi. La revista portava de regal els pòsters de recompensa realistes d’en Ruffy, l’Ace i en Sabo, cadascun en cada número de la revista.

Per veure tot el contingut que hem recopilat de la One Piece Magazine, feu click aquí.

Recull de les portades de One Piece de la Shonen Jump

El dia 6 d’agost, la Shonen Jump va publicar un reportatge especial on es podia veure totes les portades que One Piece ha tingut a la revista al llarg dels seus 20 anys de serialització. One Piece ha ocupat la portada de la Weekly Shonen Jump 174 vegades (de 960) en els darrers 20 anys, a data de 6 d’agost; és a dir, més d’un 20% de les portades de la Weekly Shonen Jump han sigut per a One Piece els darrers 20 anys. Els administradors de One Piece Català, però, ja vam fer un llistat de portades de la Jump el 23 d’octubre del 2016, i l’hem mantingut actualitzada, així que podeu gaudir del nostre recull des de llavors.

(feu click a les imatges per veure-les en mida completa)

Setembre de 2017

Revistes homenatjant One Piece pel 20è Aniversari

Les edicions de setembre de les revistes Jump SQYoung JumpSaikyo Jump van homenatjar One Piece en motiu del 20è Aniversari posant barrets de palla als protagonistes de les portades.

Durant l’agost, va sortir un llistat d’altres revistes que homenatjarien One Piece en les seves edicions de setembre, entre les quals hi surten les tres anteriors. El llistat és el següent:

1.- 週刊少年ジャンプ33号
2.- Vジャンプ9月特大号
3.- Myojo9月特大号
4.- SPUR9月号
5.- UOMO9月号
6.- Cookie9月号
7.- MORE9月号
8.- ココハナ9月号
9.- Seventeen9月号
10.- éclat9月号
11.- りぼん9月超特大号
12.- 週刊ヤングジャンプ36・37合併号
13.- 最強ジャンプ9月号
14.- ジャンプSQ.9月号
15.- すばる9月号
16.- 週刊プレイボーイ34・35合併号
17.- Marisol9月号
18.- LEE9月号
19.- BAILA9月号
20.- 月刊YOU9月号
21.- 別冊マーガレット9月特大号


One Piece Magazine
Tercer Volum

El dia 1 de setembre es va publicar a Japó el tercer volum de la One Piece Magazine, que inclou una pàgina doble a l’estil “què passaria si…” on es mostra en Sabo i en Ruffy despertant d’un somni on l’Ace seguia sa i estalvi després de la Guerra de Marineford i feien amb ell la promesa de germandat de nou. La revista consta d’un pòster especial dibuixat per l’Oda que es troba fragmentat en els tres números d’aquesta, el manga especial If Story (de l’estil què passaria si…) protagonitzat pels tres germans; entrevistes amb Eiichiro Oda i amb els seus editors, imatges dels quaderns de notes d’Oda amb esbossos i esquemes, un petit manga anomenat Oda i els seus assistents dibuixat per Haruto Ikezawa. També consta d’una novel·la protagonitzada pel Portgas D. Ace escrita per Shou Hinata i supervisada per Eiichiro Oda anomenada One Piece Novel “Ace” que també estarà dividida en tres parts i comptarà amb una portada il·lustrada per diversos artistes, com el de la primera part, Katsuya Terada,  el de la segona part, Kinu Nishimura o el de la tercera part, Kazuya Takahashi. La revista portava de regal els pòsters de recompensa realistes d’en Ruffy, l’Ace i en Sabo, cadascun en cada número de la revista. En aquest tercer volum, es revelaria la recompensa d’en Sabo per primer cop, que la podeu descobrir amb la resta de contingut recopilat de la One Piece Magazine, fent click aquí.

Entrevista a Hiroyuki Nakano a l’esdeveniment de One Piece de Malàisia

Feu click a la imatge per a accedir al vídeo promocional de l’esdeveniment “Eiichiro Oda presents Hello, ONE PIECE Luffy is here!” de Malàisia

Entre el 26 d’agost i el 18 d’octubre es va celebrar a Malàisia un esdeveniment de One Piece anomenat “Eiichiro Oda presents Hello, ONE PIECE Luffy is here!”, un esdeveniment on Eiichiro Oda provaria la realitat virtual per primer cop i on va dibuixar els Pirates del Barret de Palla amb aquesta tecnologia (cosa que es pot veure al vídeo de l’esquerra). Els assistents de l’esdeveniment podrien provar l’experiència ells mateixos i podien veure els dibuixos en VR d’Eiichiro Oda. És en aquest esdeveniment, que el 4 de setembre la pàgina budakgetah.com va entrevistar el nou Editor en Cap de la Weekly Shonen Jump, Hiroyuki Nakano. Gràcies als comptes de Twitter de YonkouProducions i Los Mugiwara, hem pogut disposar de l’entrevista i l’hem traduït íntegrament. Si feu click aquí podreu accedir a l’entrevista completa, mentre que en aquesta secció us hi deixem les parts més destacables, cortesia de redon de Pirateking:

– Hiroyuki Nakano diu que ell llegeix algunes teories dels fans japonesos de One Piece.

 • L’Oda vol acabar One Piece tan aviat com pugui però cada vegada que dibuixa quelcom nou, la història se li allarga encara més.

 • Tot i que només l’Oda sap quan acabarà la sèrie, a l’editorial discuteixen si l’hauria d’acabar de cares al 30è Aniversari de One Piece, tot i que Nakano opina que l’Oda és lliure d’acabar la sèrie quan ho cregui oportú, sense data fixa. 

 • L’Oda té la idea del final de la sèrie al seu cap. Només ell la coneix a fons.

 • A vegades l’Oda passa entre 30 i 40 hores sense un descans en condicions o sense dormir suficientment per a poder dibuixar la sèrie.

Cartell de One Piece x Kyoto

Cartell de les festes de Kyoto dibuixat per Eiichiro Oda. Feu click per veure’l a mida completa.

El dia 7 de setembre es va publicar a la web de la Shonen Jump el cartell de les festes de Kyoto dibuixat per Eiichiro Oda.

L’Oda va dibuixar el cartell amb el que semblaven els protagonistes del la llegenda del nue:

El 1153, l’emperador Konoe es va posar malalt després de tenir uns terribles malsons cada nit, i un núvol fosc apareixia a les dues de la nit al terrat del palau de Kyoto durant aquell estiu. La llegenda diu que el samurai Minamoto no Yorimasa una nit vigilava al terrat i va disparar una fletxa en flames al núvol, del qual va caure un nue mort. Se suposa que Yorimasa va llençar el cos al mar de Japó.

Aleshores, els personatges del cartell de les festes podrien ser:

 • El nue (el monstre de dalt de tot amb cara de mico, cos de tanuki, potes de tigre i cua de serp) que està en flames després que Yorimasa li calés foc d’un cop de fletxa.
 • Minamoto no Yorimasa, que podria ser l’home ros que porta l’arc i les fletxes.
 • La noia no sabem qui és però possiblement és la filla de l’emperador.
 • I els Pirates del Barret de Palla, que es troben amb la resta de personatges a la taulada del palau on Yorimasa va matar el nue.

No obstant, gràcies a Pirateking, hem pogut saber que tot i estar basats en els personatges de la llegenda del Nue, els que surten al cartell no són exactament els personatges de la llegenda. L’home ros és el Príncep Lark, que està basat en Yorimasa però no és el samurai del mite i la noia desconeguda que no consta al mite és la Princesa Kiku (ambdós inventats per l’Oda i basats lliurement en el mite). El monstre de dalt, tot i així, sí que és el Nue. Segons la descripció oficial, els Pirates del Barret de Palla tampoc serien al taulat del palau de Kyoto, sinó al taulat d’un temple proper a la ciutat You, al País de Wano.

La història ideada per Oda diu que els Pirates del Barret de Palla arriben a You, una ciutat del País de Wano. Ells explorarien la meravellosa i elegant ciutat just quan la Princesa Kiku (que vol dir crisantem en japonès i que és la flor insígnia de Kyoto) i el Príncep Lark estan celebrant el seu matrimoni. Durant la celebració, el llegendari Nue ataca la ciutat i segresta la Princesa Kiku. Aleshores, els Pirates del Barret de Palla i el Príncep Lark decideixen anar a salvar-la del Nue, que viu en un temple de la muntanya.

Per a més informació sobre l’esdeveniment “One Piece x Kyoto” només heu de fer click aquí.

Octubre de 2017

Inicia l’esdeveniment One Piece x Kyoto

El dia 7 d’octubre va iniciar l’esdeveniment “One Piece x Kyoto” que consta amb una història escrita per Eiichiro Oda sobre els Pirates del Barret de Palla a Wano enfrontant-se al llegendari Nue per a salvar la Princesa Kiku i procurar que el seu casament amb el Príncep Lark es pugui celebrar a la ciutat de You al País de Wano. A l’exposició es va mostrar una còpia gegant del Volum 794 de One Piece, un volum especial que tractarà de la història del Nue, Lark i Kiku i que es numera 794 en honor a l’any en què Kyoto va esdevenir la capital de Japó durant més de 1000 anys. A la Weekly Shonen Jump es mostra la portada al complet:

Novembre de 2017

XXIII Saló del Manga de Barcelona

El XXIII Saló del Manga es va celebrar entre l’1 i el 5 de novembre a la Fira Barcelona Montjuïc. Els nostres administradors, com a bons otakus que són, hi van assistir i van poder veure l’exposició Tamashii Nations World Tour del Palau 1 del recinte de la Fira. Aquesta exposició porta en gira mundial des de desembre de 2016, on va estar a Sao Paolo per després anar el 2017 a Hong Kong, Nova York, Osaka, Mèxic, Xangai, Taiwan i França, arribant el novembre a Barcelona. La Tamashii Nations World Tour és una exposició de les millors figures i estàtues de Tamashii Nations-Bandai on hi podem trobar estàtues de mida real de Bola de Drac, Saint Seiya i Naruto, a més de figures d’altres sèries populars com One PieceMazinger ZSailor MoonGundamRanma ½,  Street Fighter o versions samurai d’Star Wars. 

En aquesta exposició vam poder veure diverses figures de One Piece d’entre les quals hi havia les figures del 20è Aniversari de la sèrie basades en aquesta portada del manga i en vam poder fer fotografies. A més a més, els administradors ens vam fer alguna fotografia amb els amics que potser acabem annexant aquí mateix. Mentrestant, us mostrem les que tenim fins ara:

(feu click a les fotos per veure-les a mida completa)

Us deixem també una galeria més extensa de les fotografies que vam fer a l’exposició Tamashii Nations World Tour cortesia de @criscare124:

[su_spoiler title=”Galeria de fotografies de l’exposició Tamashii Nations World Tour del Saló del Manga de 2017″ open=”no” style=”fancy” icon=”caret-square”]

(feu click a les fotos per veure-les a mida completa)

[/su_spoiler]

Surt a la venta “One Piece Novel – Històries dels Barret de Palla”

El dia 2 de novembre va sortir a Japó la novel·la protagonitzada pels Pirates del Barret de Palla “One Piece Novel – Històries dels Barret de Palla” que tractava de diverses aventures individuals dels membres dels Pirates del Barret de Palla, com per exemple una història sobre el combat d’en Ruffy a Marineford contra dos oficials de l’Armada germans, la història d’en Sanji amb una comensal del Baratie o la història d’una noia de Baltigo que admira la Nico Robin. Es van poder filtrar la portada i diverses il·lustracions dibuixades per Eiichiro Oda, que annexem a continuació:

(feu click a les imatges per veure-les a mida completa)

La Shonen Jump tanca el 20è Aniversari

El dia 23 de novembre es va filtrar la portada del número 52 de la Shonen Jump (que es publicaria oficialment l’11 de desembre) en què hi havia un centenar de Ruffy’s protagonitzant-la per a tancar el 20è Aniversari del manga. Només hi havia un Ruffy dibuixat per Eiichiro Oda, el més gros, la resta eren Ruffy’s dibuixats pels fans, que per a demostrar la importància que han tingut durant aquests 20 anys de serialització de One Piece, han tingut el seu paper clau per a tancar l’aniversari. 101 Ruffy’s per a acabar amb l’aniversari dels 20 anys de One Piece amb els fans com a protagonistes principals.

Si feu click a la imatge la podreu veure a mida completa.

Durant el 20è Aniversari (2016-2017)

Lloms de la Shonen Jump dedicades a One Piece

Durant el 2017, la Shonen Jump va dedicar els lloms de les seves revistes a escenes de One Piece, que intentarem recopilar. De moment tenim aquesta mostra promocional:

 • Al primer llom hi ha l’escena en què en Ruffy es fa el valent i diu als Pirates del Pèl-Roig que ja no és un nen, que és tan fort com ells, i es clava el punyal sota l’ull. És llavors, l’origen de la cicatriu que sempre llueix sota l’ull esquerre.
 • Al segon llom hi ha l’escena de la promesa entre en Ruffy i en Shanks, el seu ídol, i la persona que va perdre un braç per salvar-li la vida. El pèl-roig li dóna el seu barret de palla i li demana que es faci a la mar i un dia li ho torni. És llavors, el moment en què el Ruffy aconsegueix el seu barret de palla.

En els lloms de la revista se sol posar la imatge de la portada perquè siguin més atractives a les prestatgeries. No obstant això, en els últims anys Shueisha ha començat a canviar la tendència i ha començat a fer-les servir per promocionar a determinades sèries durant tot l’any (la majoria de les vegades per celebrar aniversaris importants).

Aquesta pràctica va començar el 2008 precisament amb One Piece
ja que durant aquest any es van usar els lloms de la revista per formar 4 il·lustracions exclusives de la sèrie, una per cada estació de l’any. A partir de llavors Shueisha ha fet el mateix amb altres sèries com Naruto el 2009, Bleach el 2011 i Gintama el 2014 (pels 10 anys de cadascuna) o Kochikame el 2016 (pel seu 40è Aniversari).

Els lloms de les primeres 9  revistes de la Shonen Jump

Lloms 10, 11 i 12 de la Shonen Jump

Lloms 13, 14, 15, 16, 17, 18 i 19 de la Shonen Jump

Lloms 20, 21/22, 23, 24 i 25 de la Shonen Jump

Pòsters/portades en color durant el 20è Aniversari

Portades de la Shonen Jump durant el 20è Aniversari

 

FONT: Pirateking